20/10/14

VK9XSP

Η dxpedition  VK9XSP - Christmas isl. OC-002 εκπέμπει από το πρωί στους 28.440, λίγο αδύνατο να καταφέρει κάποιος να τους κάνει τις πρώτες ημέρες θέλει υπομονή.
http://www.vk9xsp.dxing.pl/
Όπως οι περισσότερες τελευταίες σοβαρές dxpedition, έτσι και η 
VK9XSP δεν συλλέγει κάρτες επομένως δεν χρειάζεται να της αποσταλούν για να απαντήσει. Μπορεί ο καθένας να ζητήσει κάρτα μέσω OQRS ή απλά να περιμένει και εντός εξαμήνου από τη λήξη της θα ανεβάσουν της επαφές στο Lotw.
Αντί να χάνω τον καιρό μου στις προσπάθειες τους σταθμούς big-gun να προσπαθούν, προκειμένου να πάρουμε σειρά αργότερα και έκανα λίγα qso σε άλλες συχνότητες. Μεταξύ αυτών UR4EWP 20M cw και J79X - NA-101 15M rtty.

στο Fldigi εάν επιλέξεις View/hide channels σου αποκωδικοποιεί σε ένα νέο παράθρυο όσα ψηφιακά σήματα φαίνονται στον καταράκτη.

η ομάδα των προγραμματιστών του Fldigi, εργάζεται ήδη για να προσθέσει και το cw στην ομάδα των ψηφιακών σημάτων που θα εμφανίζονται στο παράθυρο channels, προσθέτοντας στο Fldigi δυνατότητες όπως του cw skimmer. Ίδωμεν.
Προς το παρόν δοκιμάζω διάφορα προγράμματα αποκωδικοποίησης cw, τα καλύτερα μέχρι στιγμής είναι cw skimmer, cwdecoder & fldigi. Για εκπομπή χρησιμοποιώ το cwtype που είναι ελεύθερο για χρήση. Το cw skimmer θα το δοκιμάσω μόλις έχω κάποιο cat interface (αυτό που είχα χάλασε).

UTC 16:39 και το VK9XSP βγήκε στα 20Μ rtty, είχε αρκετές κλήσεις αλλά το κατάφερα