14/10/14

DXpedition & dxpedition

DXpedition γίνονται πολλές, οι περισσότερες δε με πολύ υψηλό προυπολογισμό. Για αυτό κάποιες από αυτές ζητούν μικρή οικονομική ενίσχυση από τους ρ/ε. Άλλες χρεώνουν της qsl κάρτες παραπάνω από το κόστος αποστολής των καρτών. Άλλες πάλι ουσιαστικά σε εκβιάζουν αν θες γρήγορα επιβεβαίωση της επαφής λέγοντας ότι στο Lotw θα ανεβάσουν αρχεία μετά έξι μήνες από τη λήξη της αποστολής και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις μετά... από ένα χρόνο.
Παρόμοιες συμπεριφορές δεν με βρίσκουν σύμφωνο και προσπαθώ να ζητώ την κάρτα τους. Εκτός εάν η συγκεκριμένη χώρα είναι πολύ σπάνια, δεν προβλέπεται σύντομα άλλη αποστολή και λείπει από το ημερολόγειο μου.
Αντίθετα με τα παραπάνω, υπάρχουν συνάδελφοι που μόνοι τους ή με μικρή παρέα, πηγαίνουν σε σπάνιες ραδιοχώρες και μας δίνουν την ευκαιρία της επικοινωνίας. Ταυτόχρονα απαντούν άμεσα στα αιτήματα για αποστολή της πολυπόθητης κάρτας ή ανεβάζουν τις επαφές άμεσα στο Lotw.
Ένας από αυτούς είναι και ο Philip PJ7PL ή κατά κόσμον WA1ZAM. Μόλις γύρισε από το νησί St. Maarten και απαντά άμεσα στις qsl κάρτες που του αποστέλλονται. Σε ηλ. επικοινωνία που είχα μαζί του μετά την πραγματοποίηση ραδιοεπαφής, μου ανέφερε ότι βρισκόταν σε ταξείδι αναψυχής με τη σύζυγο εκεί, για εξοπλισμό είχε μόνο ένα IC-7000, για κερτία την Buddistick και η ισχύς του δεν ξεπερνούσε τα 50-60W.  Παρόλα αυτά παράλληλα με τις διακοπές του κατάφερε πολλές επαφές και μας έδωσε τη χαρά μιάς νέας χώρας και ενός νέου νησιού. Εννοείται ότι ήδη του απέστειλα ταχυδρομικώς την κάρτα μου.


SFI 112 σήμερα και δεν λέει να μην κάτσεις λίγο στο shack KC4ATZ 10M SSB και 4J3DJ & YV5AEI στα ψηφιακά: