2/10/17

Aegean VHF Contest 2017

Η φετεινή χρονιά δεν ήταν ευνοική για το Aegean VHF Contest 2017. Νομίζω πως κατάφερε να ολοκληρωθεί χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του SV1NK και μιας ομάδας που τον βοήθησε, μπράβο τους. 
Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το τι παίχτηκε, ούτε για τυχόν συνομιλίες που μπορεί να είχαν οι διοργανωτές με την ΕΕΡ ή διαφόρους τρίτους. Συμετείχα για πολλοστή φορά στον Ελληνικό αυτό διαγωνισμό και το ευχαριστήθηκα.


Η μόνη τεχνική δυσκολία που αντιμετώπισα ήταν το πρόγραμμα VUSC στο οποίο έπρεπε να καταχωρήσω τα ελάχιστα qso που είχα. Με λίγη επιμονή και αυτό έγινε. Η έταιρη δυσκολία ήταν η απαγόρευση πρόσβασης στις βουνοκορφές της Αττικής:
http://sv1grn.blogspot.gr/2017/07/aegean-vhf-contest-2017.html
Παρά τις δυσκολίες στα συν του φετεινού διαγωνισμού περιλαμβάνω το ότι ζητήθηκε η αποκλειστική κατάθεση των ημερολογείων σε συγκεκριμένη μορφή αρχείου. Κάτι που πρέπει να βοήθησε πολύ σον υπολογισμό των αποτελεσμάτων. Αυτό φάνηκε και από την έγκαιρη δημοσίευση αυτών. Ενώ παλαιότερα οι δημοσιεύσεις γίνονταν λίγο πριν την επόμενη έναρξη του διαγωνισμού επειδή κατά κυριο λόγο γίνονταν δεκτά ημερολόγεια σε διαφορετικές μορφές αρχείων ή ακόμη και χειρόγραφα.

Ο Μάκης SV1NK μόλις είχε τελειώσει με την εκπαίδευση νέων ρ/ε είχε αναλάβει για εφέτος πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Περισσότερα γύρω από το θέμα έχει γράψει ο ίδιος στο ηλ. περιοδικό rfnews από όπου είναι και η ακόλουθη φωτογραφία:


Δεν γνωρίζω τι σκοπεύουν να πράξουν μελλοντικά οι διοργανωτές του διαγωνισμού δηλαδή το Aegean DX Group. Αν θα συνεχίσουν τον διαγωνισμό όπως τον ξέρουμε, αν θα τον αναθέσουν φασόν σε κάποια άλλη ομάδα, αν θα τον παραχωρήσουν εν λευκώ στην ΕΕΡ ή σε κάποιο άλλο σωματείο κλπ. αλλά θα ήθελα το Aegean VHF Contest να συνεχίσει να υπάρχει. Πρόκειται για τον πρώτο vhf διαγωνισμό που εφαρμόσθηκε στη χώρα μας από όσο ξέρω. Μέσα από το Aegean VHF Contest μάθαμε πολλά πράγματα, δημιουργήσαμε φιλίες, περάσαμε ωραία και το ευχαριστηθήκαμε. Επιπλέον μάθαμε ότι στα vhf υπάρχουν και άλλες διαμορφώσεις εκτός fm hihi. Ευχαριστώ όσους τον κράτησαν ζωντανό τόσα χρόνια.