16/11/17

Ουδέν νεώτερον

από το ανατολικό μέτωπον. Η  VK9AR τελείωσε εδώ και ημέρες και η VK9MA χθες, χωρίς να εισχωρήσει καμία στο ημερολόγιο σταθμού. 
Παρατηρώ ότι οι συνάδελφοι κάποιων dxpedition δεν γράφουν σωστά τις ημερομηνίες που θα βρίσκονται στον αέρα, κυρίως κάνουν λάθος στην ημέρα αναχώρησης πχ η VK9MA γράφει λήξη 16/11 αλλά έληξε στις 15. Μάλλον 16 είναι η αναχώρηση τους:


Ή μπορεί να ήταν εξαιρετικά κουρασμένοι ποιος ξέρει. Προσπάθησα να τους κάνω αυτή την εβδομάδα αλλά τις ώρες που είχε καλή διάδοση στα 20Μ έτυχε να βρίσκονται σε άλλες συχνότητες


δεν πειράζει.



Το πρωινό άρχισε με cw. Μόλις τελείωσε ο καφές άνοιξα το μηχάνημα και ο φανατικός qrp'ίστας Νίκος SV1CEI καλούσε cq στα 20Μ CW κάτι που λείπει από το ημερολόγιο εδωπέρα. Με την επόμενη φουρνιά καρτών θα φύγει άμεσα και η δική του.

Αν αρχίσεις με cw συνεχίζεις με αυτό. Σειρά είχε ο US3EZ που μου έδωσε και τις απαραίτητες πληροφορίες για την ισχύ και το locator.

Για να προχωρήσει κάποιος στα μορς χρειάζεται εκτός από τα απαραίτητα να αποκωδικοποιεί και πολλές αγγλικές λέξεις. O Richard AA4OO μέσω της ιστοσελίδας του προσφέρει video για αποκωδικοποίηση των 100 ποιο συχνά χρησιμοποιούμενων λέξεων:

Είναι μεγάλη απόλαυση να ακούς το Century/21 του Richard ή άλλων συναδέλφων στον αέρα. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τη σελίδα του συναδέλφου στο qrz.com




Το qrp qso της (χθεσινής) ημέρας. Έγινε όταν απάντησε με ισχύ 1W ο Stefano IK2RGV/QRP στα cq μου :


Η φωτογραφία του σταθμού του είναι από την σελίδα του στο qrz.com Tnx Steve for qso 73.