14/11/17

Bye bye Mellish Reef

Η αποστολή VK9MA τελειώνει σε λίγο, προφανώς δεν θα έχουν περάσει στο ημερολόγιο του σταθμού εδώ. Σήμερα πρωί στα 20Μ δεν ακουγόντουσαν ενώ, κάποιοι καλοί συνάδελφοι έκαναν qso 1KHz παραπάνω. Το φίλτρο των 300Hz του IC756III τους απομόνωσε εύκολα:


Καλούσαν λένε φωνή στις υψηλές αλλά δεν τους απαντούσαν:


ούτε εγώ τους άκουγα χρειάζεται πολύ μέταλλο ψηλά για αυτό.



9U4M - Burundi


Μια δυνατή αποστολή με καλούς χειριστές. Σήμερα στα 20Μ φωνή ο υπομονετικός χειριστής ζήτησε 4-5 φορές το διακριτικό μου, είχα από το 2007 να ξανακάνω φωνή αυτή τη ραδιοχώρα. Στα 15Μ μου χάρισαν νέα διαμόρφωση στο CW ενώ νέα συχνότητα στα 12Μ CW.
Στα συν της αποστολής η χρήση LOTW και η γρήγορη ενημέρωση του Clublog:


Οι προβλέψεις διάδοσης επαληθεύθηκαν:





J5T

Ιταλική υπόθεση αυτή η dxpedition με καλούς χειριστές και αυτοί. Στη Γουινέα τα σήματα του σταθμού συνήθως δυσκολεύονται να περάσουν. Σήμερα το απόγευμα ακουγόντουσαν στα 12Μ CW, τους κυνήγησα για μισή ώρα επιμένοντας όταν τα σήματα τους ήταν δυνατότερα. Το κυνήγι τελείωσε με νέα συχνότητα.
Στα συν της αποστολής η χρήση LOTW και η ταυτόχρονη ενημέρωση του Clublog:



Καλύτερο qrp qso της ημέρας.
Ήταν δύο στα 20Μ CW με τον ON4KBE που έβγαινε με 50W και τον LY1CG που βγήκε με 5W. Το τελευταίο θα καταχωρηθεί στο διαγωνισμό SV-QRP. Στο διαγωνισμό γίνονται αξιοσημείωτες προσπάθειες από τους συμμετέχοντες και παρακολουθώ τις επιδόσεις ημεδαπών και ξένων qrp'ιστών με ενδιαφέρον:

Στον παραπάνω διαγωνισμό για να καταχωρήσω κάποιο qso πρέπει να γνωρίζω την ισχύ και το locator του ανταποκριτή. Αυτό δεν είναι εύκολο στα γρήγορα qso κατά τη διάρκεια του pile up ή όταν αυτά είναι ψηφιακά και για κάποια ρωτάω με e-mail. Συνήθως όμως δεν απαντούν εγκαίρως πχ  για qso της 4/11/17 η απάντηση ήρθε στις 10/11/17. Κάποιοι δεν διαβάζουν τακτικά τα mail τους.