12/1/18

6O6O στην τελική ευθεία

6O6O στην τελική ευθεία προς τη λήξη τους. Για μία αποστολή μόνο δύο ατόμων θα έλεγα τα πήγαν ικανοποιητικά.

Παρά τα υπερβολικά σχόλια κάποιων στο cluster:


Δεν γνωρίζω αν αυτοί με τα αρνητικά σχόλια έχουν εμπειρία από μια ρ/ε αποστολή σε ξένη χώρα.
Στο ημερολόγιο σταθμού όμως μου πρόσφεραν δύο νέες συχνότητες οπότε είμαι ευχαριστημένος. Ακόμη περισσότερο δε επειδή θα επιβεβαιώσουν τα qso μέσω LOTW.
LOTW ο ηλεκτρονικός τρόπος επιβεβαίωσης qso με την εγκυρότητα της ARRL:

Πρωτίστως για όσους κυνηγούν βραβεία dxcc αλλά νομίζω και οι υπόλοιποι χρειάζεται να ενημερώνουν με τα αρχεία τους το σύστημα, προκειμένου να να επιβεβαιώνονται οι ραδιοεπαφές και να διευκολύνονται όσοι το χρησιμοποιούν και είναι αρκετοί.
Το σύστημα ανταλλαγής qsl καρτών πλέον τείνει να μην είναι απαραίτητο.
Άσε που κάποιοι συστηματικά δεν απαντούν όταν τους ταχυδρομείς κάρτες και προκαλούν κάποιες φορές τα παράπονα των συναδέλφων:





North American QSO Party
http://ncjweb.com/NAQp/
Ενδιαφέρον, αποκλείει τη συμμετοχή με χρήση ενισχυτών. Τα 100W των μηχανημάτων μας είναι αρκετά για την πραγμάτωση μακρινών ραδιοεπικοινωνιών. Ιδίως μάλιστα όταν στις συχνότητες δεν υπάρχουν εκπομπές με περισσότερη ισχύ. Άσε που νομίζω κάποιοι συνάδελφοι βγαίνουν με μεγαλύτερη ισχύ από την επιτρεπόμενη στη χώρα τους / μας. Οπότε τι ηθική αξία και ικανοποίηση να σου προσφέρει ένα βραβείο αν δεν τηρείς τους κανονισμούς;



Shack
Στο shack οι ET3AA Αιθιοπία και 5X2S Ουγκάντα στα 17M CW συμπλήρωσαν δύο θέσεις του ημερολογίου που ήταν κενές. Ο 5X2S εξέπεμπε από το Έντεμπε που οι παλαιότεροι θα θυμούνται την αριστουργηματική διάσωση εκεί ομήρων που διενήργησαν οι Ισραηλινές δυνάμεις, ενώ οι νεώτεροι μπορεί να έχουν δει την ταινία.