1/1/18

Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος υγεία και εργασία για όλους

Πρώτη ημέρα του χρόνου με ελάχιστη ρ/ε δραστηριότητα στο shack. Το πρώτο qso της χρονιάς με τον R6NW στα 30M CW ενώ εκείνο με τη μεγαλύτερη απόσταση με τον TZ4AM στο Mali στα 40M FT8. 

Κάποιοι συνάδελφοι ελάχιστοι νομίζω εφαρμόζουν στο FT8 αυτοματοποιημένες λειτουργίες με τη βοήθεια τρίτων προγραμμάτων και επιτυγχάνουν qso ενώ δεν βρίσκονται στο shack τους.
Η διαδικασία αυτή λειτουργίας π/δ χωρίς επίβλεψη δεν γνωρίζω αν είναι σύννομη στη χώρα μας, αλλά και ελεύθερη να ήταν δεν θα την εφάρμοζα για προσωπικούς λόγους δεοντολογίας. Τουλάχιστον καλό είναι να γνωρίζεις εάν κάποιος λειτουργεί τον π/δ του με αυτόματο πιλότο ώστε να έχεις την επιλογή να μην απαντήσεις στις κλήσεις του.

Το παλιό και πάντα νέο καλό JT65 είναι εδώ:





Η dxpedition Bouvet isl. ante portas



περισσότερα:




JT-Alert
Εγκαταστάθηκε η νέα έκδοση:





Μια φορά λογιστής πάντοτε λογιστής.
Οι επιχειρήσεις αύριο ετοιμάζονται για απογραφές και εργασίες τέλους χρήσεως στα λογιστήρια. Τέτοιες εποχές είχα το μεγαλύτερο φόρτο εργασίας λόγω τέλους χρήσης αλλά και στα τέλη του επόμενου εξαμήνου συνέβαινε κάτι αντίστοιχο. Ειδικά τα πράγματα ήταν δυσκολότερα και περισσότερο απαιτητικά με τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι δεν ήταν λίγοι. Μετά τους Ιταλούς ήρθαν οι Άγγλοι και λίγο αργότερα οι Γάλλοι. Κάθε ξένη διοίκηση είχε διαφορές από την άλλη αλλά αυτό μας έκανε να μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα. 
Στο άκρως απαιτητικό περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί οι οικονομικές καταστάσεις έπρεπε να είναι έτοιμες μέχρι τα τέλη της 5ης εργάσιμης ημέρας του νέου έτους.

Προπονημένος αρκετά εφαρμόζω τα ίδια και... στο shack:
To αρχείο adif που αφορά την περίοδο ετοιμάστηκε και ανέβηκε στο LOTW διαμορφώνοντας το πλήθος ραδιοχωρών σε 258:


Μετά από το LOTW κατέβηκε το ενημερωμένο νέο αρχείο και συγχρονίστηκε με αυτό του Logger32:


Στο οποίο (Logger32) οι ραδιοχώρες είναι 263 και οι επιβεβαιωμένες 261, αυτό πρέπει να συμφωνήσει με το LOTW:

Ραδιοχώρες:
LOTW 258 + 3 κάρτες που έχω στο χέρι (9N7JO, J52HF, HT5T) + 1 ραδιοχώρα που δεν μου απαντά (TI8II, TI4ADS) + 1 ραδιοχώρα (TO2SP) που δεν ενημέρωσε ακόμη το LOTW = 263

Επιβεβαιωμένες:
Logger32 = 261 + 1 ραδιοχώρα που δεν μου απαντά (TI8II, TI4ADS) + 1 ραδιοχώρα (TO2SP) που δεν ενημέρωσε ακόμη το LOTW = 263

Η χονδρική αυτή συμφωνία LOTW και Logger32 είναι αναγκαίο να γίνεται κατά καιρούς, γιατί αν το αφήσεις μπορεί να πελαγώσεις.

Ενημερώθηκαν επίσης οι ιστοσελίδες: Eqsl, clublog και qrz.com από το οποίο ελήφθησαν άμεσα κάποιες επιβεβαιώσεις: