19/1/18

DP0GVN beacon - Ανταρκτική

Το beacon DP0GVN πλέον και με WSPR:


Η φωτογραφία είναι από την σελίδα τους στο www.qrz.com



QRP
Σήμερα η ημέρα ήταν για qrp και έτσι άρχισε. Στα 30Μ CW με τους F6BWJ, R7RL, στα 20Μ CW με τον OK4RQ και στα SSB με τον ON3UN.

Μετά κυνηγήσαμε τον E31A στα 15Μ cw qrp εις μάτην. Κάτι όμως μου έλεγε να συνεχίσω τις προσπάθειες. Ο εξαιρετικός χειριστής του Ε31Α στα 17Μ CW άκουσε το επίθεμα /qrp και μου πέρασε, μετά ήταν παιχνιδάκι για αυτόν να πάρει και το πρόθεμα όλα καλά. Ισχύς 5W κατευθυνόμενα από το Icom του shack στην doublet inv. vee κεραία. Η απόσταση είναι περίπου 2900χλμ. υπολογίζω ότι περίπου 1,7W αντιστοιχούν ανά 1000χλμ. που διανύθηκαν.



3Y0Z 
Το ταξείδι προς τον τελικό προορισμό άρχισε. Καλό ταξείδι στους συναδέλφους
https://share.garmin.com/bouvet


https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:777230/mmsi:725000291/vessel:BETANZOS

Οι ομάδες που λαμβάνουν στις dxpeditions έχουν κάθε λόγο να προσπαθούν να τις ολοκληρώσουν με επιτυχία. Συνηθίζεται η επιτυχία να προσμετράται με αριθμό επαφών. Όσο περισσότερες χιλιάδες τόσο καλύτερα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιοτική πλευρά των επαφών, πχ να γίνονται μακρινές, σπάνιες, με μικρή ισχύ κλπ. Σιγά σιγά όμως βλέπω κάτι να γίνεται πχ δεν δέχονται να κάνουν δεύτερη επαφή στην ίδια συχνότητα και διαμόρφωση με τους σταθμούς (σήμερα ο E31A έδινε qso b 4 αρκετές φορές). Σήμερα που η ομάδα είναι χαλαρή (όσο γίνεται) κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ζήτησα από τον αρμόδιο συνάδελφο να δώσουν κάποια ευκαιρία για qrp σταθμούς. Το αίτημα θα μεταφερθεί στην ομάδα αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον μας.