9/4/18

3B7A St. Brandon isl.

3B7A μια DXpedition με έμπειρους χειριστές:

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους που δεν άρχισε με σεβασμό στις qrp συχνότητες που ορίζονται στα Region 1 & 2 bandplan:


Άρχισαν ssb εκπομπές στα 15Μ στους 21285 που είναι η μοναδική συχνότητα κλήσης qrp σταθμών. Άμεσα τους έστειλα e-mail ευγενικά ζητώντας να μην εκπέμπουν εκεί, φαντάζομαι το ίδιο θα έκαναν και αρκετοί άλλοι, οι ενέργειες έγιναν χωρίς τυμπανοκρουσίες στο cluster κλπ και φαίνεται να απέδωσαν. Οι επόμενες εκπομπές έγιναν από άλλη συχνότητα:


Πρώτες ημέρες εκπομπής τους και το pile up μεγάλο, ακόμη και σήμερα πρωί. Θα περιμένουμε να περάσουν αρκετές ημέρες πριν προσπαθήσουμε.

Pile up το σ/κ σε δύο διαφορετικές συχνότητες:




3Β7Α pile up:










QRP to the Field 21/4/18:
http://www.zianet.com/qrp/qrpttf/2018/ttf.htm



Adif2qsl
Για επιβεβαίωση qso χρησιμοποιώ αποκλειστικά το LOTW ή όπου δεν υπάρχει άλλος τρόπος την ταχυδρομική αποστολή. Για λίγο καιρό ακόμη όσοι στέλνουν κάρτα μέσω burau λαμβάνουν απαντήσεις:

Οι ετικέτες τυπώθηκαν από το Adif2qsl λογισμικό γραμμένο από συνάδελφο τον SP7DQR. Δεν φαίνεται να το υποστηρίζει διότι δεν είχε απαντήσει σε e-mail μου παλιά. Το πρόγραμμα του τυπώνει και ταξινομεί κατά διακριτικό τις ετικέτες. Δεν ταξινομεί κατά qsl manager όμως.