4/4/18

Chirp

Πρόκειται για λογισμικό διαχείρισης μνημών και ρυθμίσεων για π/δ:


Προσφέρεται δωρεάν και στη λίστα του περιλαμβάνονται πολλά από τα vhf που κυκλοφορούν στην αγορά, ακόμη και τα καινούργια Κινεζικής προέλευσης αλλά και άλλα κλασικά μηχανήματα όπως το FT-857 κλπ. Επίσης λύνει τα χέρια συναδέλφων που έχουν πα΄νω από ένα vhf διευκολύνοντας τους να μεταφέρουν μνήμες από το ένα στο άλλο ή να λαμβάνουν έτοιμο αρχείο με μνήμες από άλλους.

Η σύνδεση του π/δ με τον η/υ απαιτεί ένα κατάλληλο ηλεκτρονικό κύκλωμα που καλό είναι να συνδέεται στη θύρα usb απευθείας. Στο shack υπάρχει καλώδιο της εταιρίας Technofix που συνδέει το VX-6 με το laptop:




Ενημερώθηκε το Chirp στην τελευταία έκδοση του και έγινε προσπάθεια ανάγνωσης των μνημών: τζίφος. Ελήφθει μήνυμα λάθους... Αμέσως το πρόβλημα ανέβηκε στη σελίδα προβλημάτων του λογισμικού, διακρίνοντας ότι ήδη υπήρχε και άλλο παρεμφερές πρόβλημα:


Όπως φαίνεται στη φωτογραφία λίγα λεπτά αργότερα προστέθηκε και άλλο παρόμοιο θέμα. Αφού πέρασαν περίπου 20 λεπτά έλαβα e-mail που ζητούσε να δοκιμάσω κάποια παλαιότερη έκδοση του προγράμματος και αμέσως το πρόβλημα λύθηκε. Τόσο γρήγορη υποστήριξη συνήθως δεν την βρίσκεις ακόμη και όταν πληρώνεις συνδρομή. Συγχαρητήρια στον Dan Smith για το δωρεάν λογισμικό που μας παρέχει και για την άμεση εξυπηρέτηση.