26/4/18

3D2EU η κάρτα

H άρτια DXpedition 3D2EU στο νησί Rotuma είχε λήξει στα μέσα Μαρτίου. Αρχές Απριλίου είχαν ανεβάσει ήδη τα αρχεία τους στο LOTW (σε αντίθεση με κάποιους που τα ανεβάζουν μετά 6 μήνες ή και καθόλου). Ήδη και οι κάρτες τους είναι έτοιμες. 
Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα τους:


Στη σελίδα τους φαίνεται η κατακόρυφη κεραία για τα 30/17/12Μ τοποθετημένη μέσα στη θάλασσα. Ίσως με αυτή την κεραία τους πέτυχα μία ημέρα του Φεβρουαρίου στα 30Μ CW.



Bureau
Χθες παρελήφθησαν  νέες κάρτες από το bureau της ΕΕΡ:


Οι κάρτες παρά την λειτουργία του LOTW εδώ και αρκετά χρόνια, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ευρέως για τις επιβεβαιώσεις των qso. Πολλοί συνάδελφοι όχι μόνο δεν χρησιμοποιούν τον ηλ. τρόπο επιβεβαίωσης αλλά αρέσκονται και διατηρούν ένα επιπλέον χόμπι, αυτό του συλλέκτη καρτών. Έτσι αναγκάζεσαι να τους απαντάς ακόμη και αν προσωπικά χρησιμοποιείς το LOTW, ή δεν έχεις ανάγκη τη ραδιοχώρα τους κλπ. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται και οι ραδιοακροατές που είναι απαραίτητο να απαντηθούν επειδή κάποιοι χρειάζονται επιβεβαιώσεις λήψεων προκειμένου να προχωρήσουν για ρ/ε μιας και η ARRL στο σύστημα του LOTW δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να προσθέσει και τους ραδιοακροατές (SWL).

Για να φθάνουν οι κάρτες στα χέρια μας προηγείται μεγάλη εθελοντική εργασία από συναδέλφους. Άλλοι ξεχωρίζουν και ταξινομούν τις κάρτες που φθάνουν στο bureau καθώς και όσες είναι για αποστολή, άλλοι συνάδελφοι φροντίζουν να μεταφερθούν αυτές από και σε το ταχυδρομείο κοκ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσφέρουν εθελοντική εργασία στο bureau.


Οι μεταφορές καρτών δεν είναι εύκολο πράγμα, χρειάζεται να κουβαλάς μεταξύ ταχυδρομείου και ΕΕΡ βαριές κούτες όπως οι παραπάνω.



Contest
Τα contest που πλησιάζουν μπορεί να τα βρει κάποιος στην ιστοσελίδα:
http://www.contestcalendar.com/weeklycont.php

Ενώ οι φίλοι του QRP την Πρωτομαγιά μπορούν να λάβουν μέρος στο QRP Party:
http://www.agcw.org/index.php/en/contests-and-cw-activities/qrp-qrp-party




LOTW 
διαθέτει πλέον Status monitor:
https://status.lotw.arrl.org/