22/12/18

3Y0I Bouvet island

Οι προετοιμασίες τους συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Μόλις τελείωσαν μία εκπαίδευση 50 ημερών για πρώτες βοήθειες, διασώσεις, πυροσβέσεις κ.α. Περισσότερα στην σελίδα τους από όπου ελήφθει και η φωτογραφία που ακολουθεί:


Όταν όλα θα είναι έτοιμα και θα έχουν πλησιάσει το Bouvet θα προσπαθήσουν να βγουν στη στεριά με φουσκωτά zodiac, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο σε εκείνες της θάλασσες και της συνθήκες. Καλή τύχη του εύχομαι.

Προσωπική άποψη
Εκεί στην ARRL κάποτε εύχομαι να επικρατήσει περισσότερη λογική, σύνεση και μετριοπάθεια, ώστε να αποκλείσουν από τις λίστες dxcc προορισμούς που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο. Είτε από φυσικές αιτίες όπως το νησί αυτό, είτε από άλλους κινδύνους. Το νησί αυτό έχει να ενεργοποιηθεί για πάνω από 10 χρόνια, οπότε καλό θα είναι να αποκλείονται από τις λίστες και όσες οντότητες (entities) δεν ενεργοποιούνται για ένα μεγάλο διάστημα πχ πενταετίας.
Η ARRL είναι το μεγαλύτερο ρ/ε σωματείο στον κόσμο, οι διοικούντες της δεν φθάνει μόνο να είναι ρ/ε, χρειάζεται να αποκτήσουν και επαγγελματική κουλτούρα διοικήσεως αντίστοιχη με των στελεχών που διοικούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Να προάγει έννοιες όπως εταιρική ευθύνη, κοινωνική προσφορά, μηδενικά ρ/ε ατυχήματα κλπ. 
Η ασφάλεια των μελών της ARRL και όλων των ρ/ε κάποτε πρέπει να γίνει και μέλημα της, αρχίζοντας πρώτα από το να μην καλλιεργεί των ανταγωνισμό μεταξύ μας.



VK0AI
Δεν τον πέτυχα ακόμη και είμαι ανέτοιμος από FT8. Στα 16000+ χλμ. που βρίσκεται δεν είναι δα και εύκολο.



VE0JS
Jeanne VE0JS/MM όλο και πλησιάζει στα Φώκλαντς, η φωτό είναι από το qrz.com :


Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπομπών της η μόνη πρόβλεψη να την ακούσουμε είναι στους 7160KHz ώρα 04:00 UTC. Την πρόβλεψη την έλαβα από τα ενσωματωμένα εργαλεία στο www.dxsummit.fi :


Στο cluster πάντως μέχρι σήμερα δεν είδα να την αναφέρουν συνάδελφοι από Ευρώπη, παρά μόνο από τα πέριξ αν δεν κάνω λάθος. Όποιος δοκιμάσει ας με ενημερώσει.