7/12/18

Δεκέμβριος και ATNO

To https://dx-world.net/ μας πληροφορεί, η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από τον ιστότοπο του:


Αυτά είναι τα ATNO Δεκεμβρίου για το ημερολόγιο σταθμού, σημειωμένα με στυλό. Μακρινοί σταθμοί και δύσκολοι, ίδωμεν. Το cluster www.dxsummt.fi ετοιμάστηκε για την παρακολούθηση:


Υπάρχουν και κάποια που βρίσκονται καταχωρημένα σε μία συχνότητα μόνο και θα δοκιμάσουμε και αυτά όπως ο YN4RRC που μετά από παρακολούθηση ήρθε και αυτός:





SX60RAAG
Το ειδικό διακριτικό της ΕΕΡ βρίσκεται στον αέρα. Ένα ευχαριστώ αξίζει σε όσους συναδέλφους εθελοντικά προσφέρουν της υπηρεσίες τους και το κρατούν στον αέρα.
Στο shack κατεβλήθει αρκετή προσπάθεια προκειμένου να τους κάνω qrp, κάτι που δεν ήταν εύκολο να ακουστούμε στις περισσότερες συχνότητες λόγω της εξαιρετικά μικρής απόστασης. Πάντως δεν πήγαμε άσχημα:




Από την προσπάθεια στα 20Μ ssb με ισχυρό qrm από ξένους σταθμούς, που δεν ευοδώθηκε:


και ακόμη μου λείπει. Το qrp θέλει υπομονή και επιμονή. Με τον τρόπο του qrp έγιναν όλες οι επικοινωνίες με το σταθμό SX60RAAG. Λόγω της ελάχιστης απόστασης και των υψηλών συχνοτήτων, ήταν ευκολότερο να επικοινωνήσω πχ με της νήσους Μαδέρες παρά τοπικά. Υπήρχαν και πολλοί σταθμοί που καλούσαν δυσκολεύοντας το πράγμα, εξαίρεση τα 160Μ psk και τα 80Μ όπου την συγκεκριμένη ώρα καλούσαν ελάχιστοι.
Βαίνουμε με γοργούς ρυθμούς προς το τέλος του χρόνου, ο σταθμός εδώ εφάρμοσε εξαιρετικά την προτροπή - σύνθημα του SV-QRP για το τρέχον έτος: Do it QRP 2018:


Περισσότερα στα ηλεκτρονικά τεύχη του SV-QRP:
http://www.aegeandxgroup.gr/sv-qrp-2.html
Με πλήρη ετοιμότητα αναμονή για το νέο σύνθημα!



Κάρτες άρτι παραληφθήσες:




Χειμερινό χάμφεστ yok
Μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια ανακοίνωση από τον ΣΡΕ που σημαίνει ότι μάλλον δεν θα γίνει τουλάχιστον πριν τις γιορτές. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρυσι κρίμα.
Νομίζω σύντομα το ΔΣ χρειάζεται να βγάλει κάποια ανακοίνωση, σεβόμενο όσους συναδέλφους ενδιαφέρονταν να έρθουν.



Contest του σ/κ
Ανάμεσα στα contest του σ/κ ξεχωρίζονται τα qrp:
http://www.qrpcontest.com/