20/12/18

LOTW - ήδη περιέχει ένας δις qso

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ARRL στο LOTW ήδη εμπεριέχονται ένα δις qso:


Η λειτουργία του άρχισε το 2003 χρονιά που είχα αποκτήσει την πρώτη άδεια μου, ουσιαστικά το ενημέρωνα με αρχεία από το 2004 που πήρα την δεύτερη άδεια με πρόσβαση στα βραχέα. Από τότε το χρησιμοποιώ συνεχώς ως τον κυριότερο μηχανισμό επιβεβαίωσης qso, κάτι που γίνεται μηχανογραφικά και όχι με χειροκίνητη καταχώρηση κάθε κάρτας όπως συμβαίνει με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ως εδώ όλα καλά, μόνο αγκάθι κάποιοι συνάδελφοι που απαιτούν $ για να σου στείλουν κάρτα, ενώ επιδεικτικά αγνοούν το LOTW.

Με μια απλή ματιά στο Logger32 βλέπω ότι στο ημερολόγιο σταθμού από το σύνολο των επιβεβαιωμένων qso, τα 243 είναι μέσω LOTW και τα 227 μέσω Bureau με ένα μικρό ποσοστό των καρτών αυτών να έχουν έρθει ταχυδρομικά. Το εναπομείναν υπόλοιπο μέχρι τα 268 είναι επιβεβαιωμένο και με τους δύο τρόπους



Shack
Η χθεσινή ημέρα δεν είχε κάτι ενδιαφέρον, ίσως εκτός από τον XV1X που δεν τον άκουγα:


Οπότε έριξα μια ματιά στο FT8 βλέποντας πως αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν περάσει ακόμη στη νέα έκδοση:


Στο shack εδώ θα περάσω στην νέα έκδοση την πρώτη ημέρα που δεν θα λειτουργεί η παλιά κάπου τον Ιανουάριο. Έχουν γίνει πάρα πολλές δοκιμές του WSJT-X και δεν θα υπάρξει γρήγορα νέα έκδοση φαίνεται, αλλά στα μηχανογραφικά κρατώ αυτή τη συνήθεια όπως κάνω και με τα Win 7. Αντί του ασφυκτικού χώρου του FT8 προτίμησα το JT65:


Τα 5W του σταθμού αποκωδικοποιήθηκαν από όσους είχαν το "αυτί" τους στο JT65:



Ακολούθησε λίγο psk σε συχνότητα για την οποία δεν έχω κεραία:


Η κεραία ζορίστηκε αρκετά από το συντονιστικό, συνεπώς μειώθηκε ανάλογα η ισχύς εκπομπής.