11/3/19

G3RJV

Ένας θρύλος του ραδιοερασιτεχνισμού και του qrp ο αιδεσιμότατος George Dobbs G3RJV πέρασε στην αιωνιότητα. 


Είθε ο Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του, συλλυπητήρια στην οικογένεια του καθώς και σε όλη τη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα που τον αγαπούσε και θα συνεχίσει να τον αγαπά και να τον τιμά.

Ο George G3RJV για πολλές δεκαετίες πρωταγωνιστούσε στο χόμπι μας. Το 1974 είχε ιδρύσει στην Αγγλία το G-QRP Club που σε λίγα χρόνια έγινε διάσημο μαζί με το περιοδικό SPRAT που εκδίδει. Ο George έγραφε άρθρα και σε περιοδικά του χώρου μας με διασημότερη τη σειρά "Carrying on the practical way" στο μηνιαίο ανεξάρτητο περιοδικό Practical Wireless, έδινε διαλέξεις, διαδίδοντας τον ραδιοερασιτεχνισμό και της ηλεκτρονικές ιδιοκατασκευές, έγραφε σχετικά βιβλία και γενικά είχε μια πολύ μεγάλη δράση, που η ανάλυση της είναι πέρα των δυνατοτήτων μου.
Στο youtube κυκλοφορούν πολλά βίντεο με τη φωνή του, ένα από τα ποιο γνωστά είναι το QRP Why and How:

Από τα άρθρα της ομιλίες και τα βιβλία του πολλοί νέοι και όχι μόνο ήρθαν στο χόμπι μας και στις ηλεκτρονικές κατασκευές πχ:

Ο ραδιοερασιτεχνισμός και ειδικά η τέχνη του qrp του οφείλουν πολλά. Ο George G3RJV μέσα από τα βιβλία, τα άρθρα και τα βίντεο του πάντοτε θα είναι δίπλα μας.