28/3/19

XR0ZRC 5 - 2

XR0ZRC - Μια αποστολή λίγο εκνευριστική (για εμένα). Δεν αναφέρομαι αν δίνει προτεραιότητα σε Ευρώπη ή άλλες ηπείρους, αν προτιμά κάποιες διαμορφώσεις εις βάρος άλλων κλπ. Αυτό είναι δικό τους θέμα. Αναφέρομαι αποκλειστικά για τα 17Μ CW και τους χειριστές αυτής της συχνότητας. Παράπονα διετυπώθησαν και από άλλους πχ:




Κατ'αρχήν από τις προβλέψεις διάδοσης, τις συνήθειες της ομάδας από το cluster και από κουβέντες με ημεδαπούς συναδέλφους, έφθασα στο συμπέρασμα να τους κυνηγώ στα 17Μ. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα σήματα  τους κάποιες ημέρες ήταν καλά:


και οδηγούσαν σε επιτυχημένο qso:



φευ όμως το διακριτικό δεν έμπαινε στο ημερολόγιο τους.  Κάποιος θα έλεγε είναι δικό σου λάθος, όμως τους έκανα πέντε φορές! Στη μία δεν έλαβα επιβεβαιωτική τελική απάντηση (ο χειριστής αφού έδωσε αναφορά δεν έδωσε 73) οπότε τέσσερις. Η πρώτη δεν καταχωρήθηκε ποτέ, ούτε πήρα απάντηση ακόμη στο e-mail μου - λογικό αφού υπεύθυνος qsl είναι και ενεργό μέλος της ομάδας όπως και ο πιλότος. Το δεύτερο καταχωρήθηκε με λάθος το ένα γράμμα παρά του ότι το επανέλαβα κάποιες φορές και δεν έδειξε να μην καταλαβαίνει... Και εδώ το σχετικό μου e-mail παραμένει αναπάντητο.
Στο τρίτο qso ήταν άλλος χειριστής πολύ γρήγορος σε ταχύτητα, λίγη ώρα αργότερα επανήλθε ο παλιός χειριστής(;) και με το φόβο της μη καταχώρησης έκανα και το τέταρτο qso. Πήρα κανονικά επιβεβαίωση αντί του qso b4 που περίμενα. Που σημαίνει μάλλον δεν είχαν online ημερολόγιο.
Τέλος πάντων αυτή η dxpedition θα μπορούσε να είναι καλύτερα οργανωμένη. Προσωπικά επέμεινα επειδή επρόκειτο για ATNO, κάποιες ώρες της ημέρας το πέρασμα ήταν ικανοποιητικό και η κεραία μου έχει κατεύθυνση τις 280 μοίρες. Όπως είδα σήμερα όλα καλά:




E51NPQ
Δεν ακουγόταν με τίποτα:





5V7EI
Και QRP qso και νέα qrp οντότητα:






3Y0I
Σημερινή ενημέρωση:

Που δείχνει τους κινδύνους τους οποίους ευτυχώς απέφυγαν. Εκεί στην ARRL κάποιος ας μιλήσει στο BoD για τους κινδύνους αυτών των περιοχών. Κάντε τις σβου από την dxcc list δεν θα χάσετε και τίποτα.

Τελικά μεγάλοι κίνδυνοι για τις ζωές των dxpeditioners αλλά και πολλά λεφτά χαμένα άδικα, τη στιγμή που σε άλλες χώρες υπάρχει τεράστια δυστυχία. Βλέπε και "La folie de grandeurs" παλιά διάσημη ταινία με τον Lui de Funes.



Από το cluster
Σχόλια δεινοσαύρων: