24/3/19

XR0ZRC απογοήτευση

Τα σ/κ συνήθως στο shack επικρατεί σιγή ασυρμάτου οπότε γράφουμε για την εβδοαμάδα που τελειώνει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Περίπου από την 11η τρέχοντος ο XR0ZRC βρίσκεται στον αέρα. Αρχικά έγινε μία παρακολούθηση μέσω cluster των συνηθειών και συμπεριφορών του, επεξεργαστήκαμε τις πληροφορίες σε ένα excel'όφυλλο προκειμένου όταν ωριμάσουν οι συνθήκες να κάνουμε τις κλήσεις μας.

Πριν λίγες ημέρες η ώρα πλησίαζε, είχαν ήδη προηγηθεί οι five banders (αυτοί που προσπαθούν να κάνουν τον σταθμό σε πολλές συχνότητες και διαμορφώσεις, σε αντίθεση με κάποιους όπως εμείς που μας φθάνει μία συχνότητα) η πρόβλεψη ανέφερε:


2-3 κλήσεις ήταν αρκετές, ρώτησε το επίθεμα μου του το έδωσα και απάντησε. Όλα καλά. 
Μετά το qso μας η διάδοση άρχισε να πέφτει στα 17Μ:


Την άλλη ημέρα ήρθε η ψυχρολουσία:



Απογοήτευση...

Προχθές βράδυ η διάδοση δεν ευνοούσε τις απόπειρες, χθες ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα. Αρχικά δεν ακουγόταν, βέβαια όταν κάποιος με τεράστιες κεραίες του δίνει 449 λογικό είναι εμείς να νομίζουμε πως... δεν εκπέμπει:


Λίγο αργότερα άρχισε να ακούγεται και παρόλο που ήταν Σαββάτο βράδυ η κίνηση επάνω του ήταν χαλαρή. Κάναμε τις ευγενικές μας προσπάθειες και κανονικά θα έπρεπε να μας ακούσει λόγω των χρονικών κενών που δεν τον καλούσαν, επειδή είχε καλύτερη κεραία και τοποθεσία κλπ. Αλλά αυτός δεν άκουγε:





PY5AMF
Τα 17Μ συνέχιζαν να είναι καλά προς Αμερική ο PY5AMF από Βραζιλία πέρασε στο ημερολόγιο.



3Y0I Bouvet island !
Ξεκίνησαν ήδη για το νησί:
https://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0tARRAqk3ftzEN8piDb2UOWqGrnOX349o

Για να τους κάνω βέβαια θα χρειασθώ και εγώ έναν π/δ σαν αυτόν που θα χρησιμοποιήσει η καλλιτέχνιδα:
https://www.concordia.ca/news/stories/2019/03/21/concordia-transmission-artist-launches-a-high-frequency-project-in-alaska.html?utm_source=amateur-radio-weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter