31/8/19

R.A.A.G. Field Day 2019

Όπως πάντα το πρώτο πλήρες σ/κ του Σεπτεμβρίου οργανώνεται το Field Day από την ΕΕΡ. Παράλληλα τρέχει και το IARU R1 VHF Contest. Περισσότερα:


Αλλά και στην 3η σελίδα του SV-QRP που κυκλοφορεί:

Χρειάζεται να διαβάσουμε τους κανονισμούς με ιδιαίτερη προσοχή επειδή έχουν γίνει αλλαγές.

Το AthensQRPNet συμμετέχει στο field day και σας περιμένουμε στις συχνότητες.



Θαλής, έχασε ή κέρδισε;
Για τη διαμάχη που ξέσπασε τους τελευταίους μήνες στα μετερίζια της CEPT έχουμε αναφερθεί. Εν συντομία η πολυεθνική εταιρία Θαλής (Thales) https://www.thalesgroup.com/en με την υποστήριξη των Γαλλικών αρχών, εξέφρασε βλέψεις στην ρ/ε συχνότητα των 2 μέτρων. Η IARU, οι διάφορες ενώσεις ρ/ε και οι συνάδελφοι ανά την υφήλιο ξεσηκώθηκαν. Κάποιοι δημιούργησαν την παρακάτω ιστοσελίδα:


σύμφωνα με την οποία ο φόβος για τα 2 μέτρα ξεπεράσθηκε.
Όπως φαίνεται και στη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΡ:
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=1258&LANG=GR&fbclid=IwAR22TIQL0Ah0Oir4T4KiZC9rlC4jXRLUqTIdP0H799xHc70IIDJCVLLaqok

Πιστεύοντας ότι οι πολυεθνικές εταιρίες αυτού του μεγέθους αφενός προετοιμάζουν πολύ προσεκτικά τα business plan και τις όποιες ενέργειες τους, αφετέρου δε δεν θέλουν να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομα τους και για αυτό αποφεύγουν να προκαλούν οργανωμένες ομάδες πολιτών όπως οι πολυπληθείς ανά την υφήλιο ρ/ε. Ακόμη δεν έχω κατανοήσει τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόπειρα σφετερισμού των 2 μέτρων από τους ρ/ε. 
Τελικά ήταν μία απλά λάθος κίνηση τους; 
Μήπως ήθελαν να πάρουν κάτι άλλο και πρόσθεσαν και αυτό το θέμα ώστε να απορριφθεί το περί ου ο λόγος και να περάσει το άλλο; 
Τι άλλο έχουν στο μυαλό τους; 
Αυτές είναι κάποιες από τις δικαιολογημένες απορίες μας, που μπορεί να απαντηθούν εφόσον η εταιρία προβάλει μελλοντικά κάποιες νέες απαιτήσεις.
Σε κάθε περίπτωση επειδή η εταιρία συναλλάσσεται και στη χώρα μας, θα ήταν καλό τα ρ/ε σωματεία να απευθύνουν τα παράπονα τους στα Δ.Σ. (Ελλάδος και μητρικής).