6/5/20

SV2RSG/A Άγιο Όρος

Ο σεβαστός μοναχός Ιάκωβος SV2RSG/A συνεχίζοντας την παράδοση του αειμνήστου μοναχού Απολλώ SV2ASP/A σύντομα θα βρίσκεται στον αέρα στα 20Μ μεταξύ 7-10 Μαίου 2020:

Καλή επιτυχία και πολλά qso. Η αναγγελία των εκπομπών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των συναδέλφων ανά την υφήλιο πχ:


Πρόσφατα κάποιος / οι ανήθικος είχε βγει με το διακριτικό του μοναχού σε rtty. Ο μοναχός Ιάκωβος μαθαίνω δεν χρησιμοποιεί ψηφιακά για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί:


Προσωπικά πρωτίστως σέβομαι το έργο που γίνεται στο Άγιο Όρος και καταλαβαίνω πως το χόμπι μας και σωστά είναι δευτερεύον για τους μοναχούς, παρόλα αυτά όποτε μπορούν βγαίνουν στον αέρα δίνοντας στη ραδιοερασιτεχνική κοινότητα τη χαρά της επικοινωνίας με μια πολύ σπάνια ραδιοχώρα. Ευχαριστούμε μοναχέ Ιάκωβε να είστε καλά.



Δορυφόροι φαντάσματα
Πρόκειται για δορυφόρους που δεν ελέγχονται πλέον από τις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιοδήποτε λόγο. Συνάδελφος από τις ΗΠΑ ανακάλυψε παρατημένο στρατιωτικό δορυφόρο που είχε εκτοξευθεί το... 1965:
https://www.kb6nu.com/amateur-radio-in-the-news-ham-finds-long-lost-satellite-li-hams-to-honor-pandemic-heroes/



WSJT-X
Ανακοινώθηκε νέα έκδοση από Δευτέρα stay tuned on:
https://physics.princeton.edu/pulsar/K1JT/wsjtx.html

προσοχή αποκλείονται οι δεινόσαυροι hi.



ΕΕΡ
Εγκαινιάζει στις 6/5/20 την πρώτη συνεδρίαση ΔΣ με τηλεδιάσκεψη. Καλό θα είναι στο προσεχές μέλλον να υπάρχει δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης μέσω διαδικτύου από τα μέλη.



Ύποπτο drone
κυκλοφορεί συχνά στα ανατολικά μας και μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας μέσω www.flightradar24.com πληκτρολογώντας τα αρχικά του:


Λες να παρακολουθεί τις κατασκευές του Αλέξανδρου hi;




YU1UF
Οκτώ χιλιάδες χιλιόμετρα με κεραία sloper και 80mW;

Μπράβο του.




Το καλύτερο προφιτερόλ
Το τρώγαμε στο διάσημο ζαχαροπλαστείο του Πέραν το Inci ρωμέικης ιδιοκτησίας. Σήμερα βλέπω συνεχίζει την παραγωγή αλλά δεν ξέρω τη γεύση:



Η φωτογραφία είναι από το facebook. Περασμένα μεγαλεία...