30/5/20

4U1UN

4U1UN είναι ο σταθμός που εκπέμπει από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών:


Βάση της κατάταξης του Clublog βρίσκεται στην 37η θέση ζήτησης από συναδέλφους:

Τον Ιούνιο θα είναι ενεργός για ένα σ/κ οπότε είναι ευκαιρία  για να δοκιμάσουμε, ο σταθμός βγαίνει με μια κατακόρυφη κεραία, δημιουργείται pile up επάνω του και θα έχει κάποιες δυσκολίες.



Contest σ/κ
https://www.contestcalendar.com/weeklycont.php


Κρατώ το CQ WW WPX Contest CW, όλο και κάποια ευκαιρία μπορεί να μας δώσει και ιδού:
Τυνησία στα 15Μ CW, με 5W. Μια ραδιοχώρα που έλειπε από το qrp ημερολόγιο σταθμού, ανεβάζοντας πλέον τις qrp ραδιοχώρες σε 148 μία ανάσα από τις 150. Αλλά ποιος ξέρει πόσος χρόνος θα χρειασθεί για τις επόμενες δύο.
Όσες ραδιοχώρες εμφανίζονται με κόκκινο στο Logger32 λείπουν από το qrp ημερολόγιο σταθμού:


Δεν είναι και λίγες, σημασία έχει όμως πως το ημερολόγιο έστω σιγά σιγά συμπληρώνεται με απλές συρμάτινες κεραίες και με τη διάδοση στο ναδίρ.


Shack
Η εμπειρία μου με π/δ είναι πολύ μικρή, σε αντίθεση με συναδέλφους που έχουν περάσει από τα χέρια τους αρκετά μηχανήματα από εμένα μηχανήματα βάσης πέρασαν μόνο δύο. Το πρώτο βραχέο μηχάνημα στο shack ήταν το FT-847, πριν δεκατέσσερα χρόνια περίπου ήρθε το IC-756PROIII, επρόκειτο για μία σοβαρή αλλαγή που έκανα και όπως αποδείχθηκε άξιζε τον κόπο. Το PROIII είναι ένα αξιόπιστο μηχάνημα με πολύ καλές επιδόσεις που μου έδωσε πολλές νέες ραδιοχώρες και πολλές ώρες ευχάριστης απασχόλησης. Θα έλεγα πως είναι ένα μηχάνημα που με ικανοποίησε πλήρως και στα χέρια ποιο έμπειρων συναδέλφων που κυνηγούν ακατάπαυστα το dx μπορεί να αποδώσει περισσότερα.  Σήμερα βρίσκεται στην 64η περίπου θέση αξιολόγησης της Sherwood Engineering:
http://www.sherweng.com/table.html
αφήνοντας παρακάτω άλλα διάσημα μηχανήματα. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά στον παραπάνω κατάλογο. Σημασία έχει να διαβάσει και να καταλάβει τον τρόπο αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η Sherwood Eng.

Στο shack σήμερα όπως κάνω κάποια καλοκαίρια τοποθέτησα το Yaesu FT-857:


Ένα μηχάνημα που χρησιμοποιούσα παλαιότερα για portable. Ακολούθησε η αλλαγή στις εσωτερικές συνδέσεις και του καλωδίου προς τον π/δ του Signalink:







Άφιξη νέων qsl καρτών:




Παρακολουθώ συχνά την άφιξη καρτών στο eqsl.cc και ενημερώνομαι. Συχνά συναντώ κάρτες από qso που δεν υπάρχουν στο ημερολόγιο μου και τις διαγράφω, μερικοί - ευτυχώς ελάχιστοι - επιμένουν και ξανά ανεβάζουν παλιά αρχεία με αυτές λες και μπορεί να επιβεβαιωθούν.
Το eqsl.cc χρησιμοποιείται από κάποιους συναδέλφους που δεν έχουν Lotw ή δεν στέλνουν μέσω bureau, οπότε με εξυπηρετεί για επιβεβαίωση αυτών των qso. Βέβαια αυτά δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα dxcc της AARL αλλά προσωπικά μου αρκεί. Πλέον είμαι της άποψης πως σημασία έχει τι έχεις στο ημερολόγιο σου και όχι τι σου βεβαιώνει ένας φορέας όπως η AARL κλπ.



AthensQRPNet


Αναμνήσεις από τα παλιά:




Ελπίδα
Στη Λ. Μαραθώνος πίνοντας έναν καφέ στα γρήγορα, διαπίστωσα πως στην διπλανή οροφή πάνω από τον προβολέα υπάρχει μια φωλιά με μικρά πουλάκια μέσα. Οι γονείς τους έρχονταν συνέχεια και τα τάιζαν:


Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει και ελπίδα στον κόσμο, όπως οι ελπίδες που μας έδωσε ο κ. Τσιόδρας κατά την περίοδο του εγκλεισμού μας:


Ένας εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος να είναι καλά. Καλή υγεία σε όλους.



P5 Β. Κορέα

Κλήση από Β. Κορέα δυστυχώς τηλεφωνική και όχι ασυρματική δέχθηκα όταν το τηλέφωνο μου χτύπησε από την +850 περιοχή, λες να έκανε λάθος ο Κιμ hi. Μάλλον ήταν κάποιο από τα παράξενα τηλεφωνήματα που αν απαντήσεις χρεώνεσαι.