8/5/20

SV2RSG/A

Έναρξη εχθές των προγραμματισμένων εκπομπών όπως αναγγέλθηκαν:

Τα 20Μ δεν ευνοούν εμάς που βρισκόμαστε πολύ κοντά στο Άγιο Όρος, ακούγεται όμως το διακριτικό ανά την υφήλιο και αυτό έχει σημασία. Ένα μικρό βίντεο από τις χθεσινές εκπομπές:




CY0C Sable Island dxpepdition Οκτώβριος 2020
Ένα νησί ακόμη που λείπει από το ημερολόγιο σταθμού, στη σελίδα τους έχουν ερωτηματολόγιο που μπορούμε να συμπληρώσουμε.



Shack
Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν: new band: S01WS Δυτ. Σαχάρα 60M CW, 9H5SN Μάλτα 60M FT8 
QRP: F5POJ/QRP & DL3CT/QRP 60M FT8
WWW.DX-WORLD.NET
Ένας ιστότοπος που πάντα συμβουλεύομαι, στην κύρια σελίδα του πάντα παρουσιάζει μία τυχαία qsl κάρτα. Αντιγράφω τη σημερινή που θυμίζει το παλιό ωραίο στυλ:





Πολύ ωραία χειρόγραφη κάρτα, δέκτης ο διάσημος Hammarlund HQ-170 ή One Seventy όπως το ανέφερε η εταιρία:

Πολύ θα ήθελα να χειρίζομαι έναν τέτοιο δέκτη. Στη χώρα μας η ανεύρεση παρόμοιων δεκτών είναι εξαιρετικά σπάνια, άσε που χρειάζεται και ο κατάλληλος χώρος.



Logger32
Στο ημερολόγιο σταθμού ΄σε επίπεδο ραδιοχωρών, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες οι εξής: E6AF, VP8PJ, 4U1UN & HU1DL. Όσον αφορά τον πρώτο ο συνάδελφος δυστυχώς έχει αποκλεισθεί στο νησί Νόρφολκ και δεν μπορεί να επιστρέψει. Οι υπόλοιποι πλην του 4U1UN ενημερώνουν το Lotw αρκετούς μήνες μετά την dxpedition για λόγους άγνωστους σε εμένα.

Υπολοίπονται και άλλες επιβεβαιώσεις για κάρτες που έχω στείλει ή που δεν έχουν ενημερώσει Lotw αλλά αυτά είναι ήσσονος σημασίας για εμένα αφού δεν αφορούν νέα ραδιοχώρα.

IOTA: Χθες έφυγαν καμιά δεκαριά e-mail προς συναδέλφους για κάρτες από ανεπιβεβαίωτα νησιά. Ήδη τρεις απάντησαν, οι δύο προς τιμή τους στέλνουν τις κάρτες ταχυδρομικώς ενώ ένας είπε πως δεν βρίσκει το qso στο ημερολόγιο του.



QRP when you care to send the very least
Είναι το αγαπημένο μότο του Λάρυ:

Μπήκα στην κλήρωση για το ωραίο καπέλο παρακάτω αλλά δεν κέρδισα:


Μάλλον θα φτιάξω ένα αντίστοιχο.