30/3/15

Logger32

Με το που πήρα την άδεια ρ/ε χρησιμοποιώ το ίδιο πρόγραμμα καταγραφής ημερολογίου, το Logger32.

Είναι ένα αρκετά καλό πρόγραμμα, με πλήθος λειτουργιών πέρα από την απλή καταγραφή των επαφών. Οι δε αξιολογήσεις που του δίνουν οι χρήστες του Eham.net είναι αρκετά καλές:

Όπως όλα τα προγράμματα, έτσι και αυτό θέλει τον χρόνο του για να προχωρήσεις πέρα από τα βασικά. Επίσης, έχει τα συν και τα πλην του. Στα συν περιλαμβάνεται και το γεγονός, ότι το χρησιμοποιούν πολλοί συνάδελφοι στη χώρα μας και πάντα μπορείς να βρεις κάποιον να σε βοηθήσει για αυτό.
Στα μείον του για εμένα περιλαμβάνονται α) η αδυναμία του να λειτουργήσει σε δίκτυο β) η απροθυμία του συγγραφέα του, να επιτρέψει την διαχείριση - ενημέρωση του αρχείου, απευθείας από προγράμματα τρίτων.
Αυτές οι αδυναμίες και κυρίως η δεύτερη, δυσκολεύουν ρ/ε όπως ο υποφαινόμενος που χρησιμοποιούν διάφορα προγράμματα ψηφιακών εφαρμογών και χρειάζεται να ενημερώνεται αυτόματα και απροβλημάτιστα το Logger32.

Για αυτό λοιπόν αποφάσισα να δοκιμάσω ένα άλλο αντίστοιχο εργαλείο, τη σουίτα προγραμμάτων DXLab:
Και αυτή έχει καλές κριτικές στο Eham:
και επιτρέπει σε άλλα προγράμματα όπως το JT-Alert να ενημερώνουν τα αρχεία της.

Έκανα τις εξής δοκιμές:
1. Την εγκατέστησα στον η/υ του γυιού μου με Win XP. Λειτούργησε με την πρώτη.
2. Την εγκατέστησα στον η/υ μου με Win 7. Ο Launcher από την πρώτη στιγμή εμφάνιζε εγκατεστημένο τον Commander. Αυτό δημιουργούσε το πρόβλημα να μην λειτουργεί ο Commander αλλά και να μην επιτρέπει την εκ νέου εγκατάσταση. Εγκατέστησα τον Commander χειροκίνητα και δείχνει να λειτουργεί σωστά. Με μια ματιά που έριξα διαβάζει τις συχνότητες κλπ. από τον π/δ μου.
Πως όμως εγκαθιστούμε χειροκίνητα κάποιο από τα προγράμματα του DXLab; Στην παρακάτω σελίδα υπάρχουν οδηγίες για εγκατάσταση προγραμμάτων χωρίς internet:
http://www.dxlabsuite.com/dxlabwiki/ManualInstall

Αφού λοιπόν κατέβασα και εγκατέστησα σε κάποιο φάκελλο τον Commander, άνοιξα τον DXLab launcher και όρισα στη στήλη programme path τη συγκεκριμένη διαδρομή για το αρχείο της εφαρμογής.

Μετά εγκατέστησα και το DXkeeper (με την αυτόματη διαδικασία πλέον) για να τα δοκιμάσω. Το DXkeeper είναι η εφαρμογή ημερολογίου της σουίτας.

Η περίοδος δοκιμής θα κρατήσει περίπου ένα μήνα. Τουλάχιστον για να βεβαιωθώ ότι τα δύο προγράμματα περιέχουν ακριβώς τα ίδια αρχεία επαφών και δίνουν τα ίδια στατιστικά στοιχεία. 

Αν όλα πάνε καλά θα λειτουργούν και τα δύο προγράμματα δοκιμαστικά παράλληλα για περίπου δύο μήνες ακόμη. Ίδωμεν.