5/4/19

ATNO Απριλίου

Βαδίζουμε προς το Πάσχα των Καθολικών όμως κάποιες ενδιαφέρουσες (για το ημερολόγιο σταθμού) dxpedition - ATNO είναι σε εξέλιξη ή πλησιάζουν. Η φωτό είναι από το:


E6AF Niue:

KH8/ American Samoa

VI9NI Norfolk island

E51DLD South Cooks islands

FO/KE1B Γαλλική Πολυνησία

Για το ημερολόγιο μου επίσης επιθυμητά: FY/DL7BC/p και TO2BC.

Οι dxpedition στις σελίδες τους αναφέρουν περίπου τις συχνότητες που θα εκπέμπουν, αυτό είναι χρήσιμο και χρειάζεται να το επαληθεύσουμε με το cluster. Επίσης συνήθως στις ιστοσελίδες τους υπάρχουν πληροφορίες για τις συνθήκες διάδοσης ανά συχνότητα και ώρα σε συνδυασμό με την γεωγραφική μας θέση. Αν δεν υπάρχουν προστρέχουμε στο voacap.
Εφόσον επαληθεύσουμε τις γενικές πληροφορίες και τις συνήθειες τους, αν ήμαστε τυχεροί μπορεί να τους πετύχουμε στην έναρξη κάποιας εκπομπής τους που δεν θα είναι πολύς κόσμος επάνω τους.
Χρειάζεται μελέτη το πράγμα.
Μετά θα χρειασθεί κάποια στρατηγική πχ στο FT8 παρακολουθούμε μήπως κάποιος εκπέμπει πάνω μας, αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Εξυπακούεται πως αν δεν ακούγεται δεν τον καλούμε. Εννοείται πως χρησιμοποιούμαι την τελευταία έκδοση του WSJT-X (σήμερα τη 2.0.1) και στην κατάσταση F/H καλούμε μόνο πάνω από τα 1000Hz. Στο shack επειδή χρησιμοποιώ το Signalink χωρίς cat, στην επιλογή Split operation επιλέγω το Fake it όταν βρίσκεται σε κατάσταση F/H.

Προσπαθούμε στις split εκπομπές (όλες σχεδόν έτσι είναι) να ακούσουμε που ακούει τη δεδομένη στιγμή ο dx σταθμός.
Στο cw τον καλούμε το διακριτικό του όχι δύο φορές συνεχόμενα. Αν απαντήσει σωστά, απαντάμε μόνο με 5NN TU προκειμένου να προλάβουν όσο γίνεται περισσότεροι να τον κάνουν.



Οι κάρτες του πρώτου τριμήνου παραδόθηκαν στο bureau:



Eqsl.cc
Παραλαβή ωραίων ή / και ενδιαφερουσών ηλεκτρονικών καρτών: