20/11/19

H40TT Temotu Province OC-065

Αφού παρατήσαμε το κυνήγι του VK9CZ ώρα για τον H40TT. Χθες βράδυ ανοίγοντας τον π/δ (Icom) τον συνάντησα στα 40Μ FT8:


Ήταν μια καλή ευκαιρία διότι λίγο αργότερα η διάδοση έπεσε:



Μπορείς να του ζητήσεις κάρτα μέσω oqrs του M0URX, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απαίτηση του που ζητά χρήματα για να ανεβάσει το qso στο Lotw όπως γράφει στη σελίδα του στο qrz.com:


Είναι λυπηρό σήμερα που βαίνουμε προς το τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα, συνάδελφοι ρ/ε να μην ανεβάζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα αρχεία τους στο Lotw. Οποιοιδήποτε και να είναι οι λόγοι, χρειάζεται να αντιληφθούν ότι το Lotw εδώ και καιρό είναι ότι ήταν το bureau πριν από το 2000 και να σταματήσουν να ζουν πάνω στα δέντρα. Κατανοώ βέβαια όσους ζουν σε πολύ απόμακρες παράξενες χώρες και δεν έχουν πρόσβαση στο internet, ακόμη και αυτοί βέβαια κατά καιρούς θα μπορούσαν να δίνουν ένα usb στικάκι σε κάποιον για τα περαιτέρω.



CQ WW CW Contest το σ/κ
https://www.cqww.com/index.htm

Ένα από τα ποιο ενδιαφέροντα contest για εμένα, όχι τόσο ως αγώνας - δεν έχω λόγους να διαγωνίζομαι - αλλά αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνεις ενδιαφέρουσες ραδιοχώρες. Φυσικά αν συμμετέχεις χρειάζεται να στείλεις το σχετικό αρχείο.



3-500Ζ 
Μια πολύ γνωστή λυχνία ισχύος σε ρόλο qrp λάμπας για το shack:






Προς το παρόν έβαλα όποιο led βρήκα πρόχειρο, η κατάσταση θα βελτιωθεί. Θα ήταν ομορφότερο ο φωτισμός να προέρχεται από τα νήματα της λυχνίας αλλά θα χρειάζονταν τάση 5V και ένταση 14A...