31/12/20

Καλό 2021

Καλή νέα χρονιά σε όλους με υγεία εργασία και κάθε καλό.
Μια πολύ δύσκολη χρονιά φεύγει, μακάρι η επόμενη να αποδειχθεί καλύτερη.

Η πανδημία που αντιμετώπισε ο κόσμος και αντιμετωπίζει ακόμη ήταν σαν πόλεμος, ουσιαστικά πόλεμος χωρίς πυρά. Πάρα πολλοί συνάνθρωποι μας απεβίωσαν ενώ πολλοί περισσότεροι ταλαιπωρήθηκαν σκληρά στα νοσοκομεία. Μοναδική ελπίδα όπως φαίνεται είναι ο εμβολιασμός. Καλή τύχη στην ανθρωπότητα.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες επόμενο ήταν να χαθεί η όρεξη για οποιαδήποτε χόμπι και δραστηριότητες. Ειδικά ο ραδιοερασιτεχνισμός επλήγει και από τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων.

Διακοπή δημοσιεύσεων
Η ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα τουλάχιστον στα σημεία που με ενδιαφέρει έπεσε σχεδόν στο μηδέν. Νέες ραδιοχώρες πάντα για τις δυνατότητες μου (που να μπορείς να τις κάνεις με απλές κεραίες και ισχύ μηχανήματος) δεν παρουσιάζονται. Στην κατηγορία qrp που με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. η αύξηση ραδιοχωρών είναι δυσκολότερη και προυποθέτει καλύτερη διάδοση ή και καλύτερες κεραίες:




Logger32
Ο Bob συγγραφέας του Logger32 εργάστηκε πάρα πολύ και προετοίμασε τη νέα βελτιωμένη έκδοση του, τη v 4:


Οι αλλαγές είναι πολλές και μεγάλες κάτι που θα με απασχολήσει πολύ μόλις κυκλοφορήσει, ήδη ο προσωρινός οδηγός περιέχει κάπου 300 σελίδες.
Με την λειτουργία της νέας έκδοσης το ημερολόγιο σταθμού θα συγχρονίζεται και με το Eqsl.cc κατά κύριο λόγο επειδή κάποιοι συνάδελφοι επιβεβαιώνουν μόνο εκεί τα qso αντί του Lotw ή με κάρτα. Επειδή λοιπόν πρωτίστως με ενδιαφέρει να επιβεβαιώνω τα qso και όταν δεν κυνηγάς βραβεία, το Eqsl είναι ένα πολύτιμο εργαλείο:


Προσωπικά όσο μπορώ θα ασχολούμαι με το χόμπι, ακόμη περισσότερο οργανωμένα και στοχευμένα, επομένως θα με απασχολεί λιγότερο χρόνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους διάβαζαν τις σελίδες αυτές. Υγεία και καλή τύχη σε όλους.