7/12/20

Scarborough Reef η ARRL; Βρυοκαστράκι εμείς

Η ARRL για λόγους που δεν γνωρίζω επιμένει να κρατά στους καταλόγους DXCC σημεία τα οποία με καμία λογική δεν μπορείς να τα πεις ραδιοχώρα ή οντότητα (entity), χειρότερα δε περιλαμβάνει περιοχές όπως το νησί Bouvet που είναι επικίνδυνες να τις προσεγγίσεις αλλά και να ζήσεις επάνω. Αποτέλεσμα της τελευταίας κατηγορίας ήταν και οι δύο τελευταίες αποτυχημένες και παρακινδυνευμένες απόπειρες συναδέλφων για ενεργοποίηση του νησιού που ανέφερα. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται και ο ύφαλος Scarborough Reef που δεν είναι ούτε καν νησίδα!


Κάλλιστα ο ύφαλος αυτός θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τη δική μας νησίδα πλησίον της Κύθνου το Βρυοκαστράκι:




Για μία τέτοια πρόταση όμως χρειάζεται αρετή και τόλμη από τα σωματεία μας. Η τόλμη προφανώς αφορά την αμφισβήτηση του Scarborough Reef. Δεν σημαίνει πως οι επιλογές της ARRL πάντα είναι και οισωστότερες. Αλλά βλέπεις εμείς δεν μπορούμε να βρούμε έναν card checker για τη χώρα μας, πως να κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις.



QRP
Στο shack καταβάλλω πολλές προσπάθειες αύξησης των qrp ραδιοχωρών, κάτι που δεν είναι εύκολο αφού με τον εγκλεισμό οι συχνότητες είναι πολύ φορτωμένες και δεν περνά ένα σήμα των 5W εύκολα. Πρόσφατα προστέθηκε και το Μονακό:


ενώ έγιναν και κάποιες ανεπιτυχείς προσπάθειες:













Όμως υπάρχουν και χειρότερα όπως η υπόθεση ZD8W:
Στα πλαίσια αναζήτησης επιβεβαίωσης είχα στείλει κάρτα που παρέμενε αναπάντητη. Έστειλα e-mail στον W6NV την 10/6/19 και 3/12/20 που παραμένουν αναπάντητα. Έπρεπε κάτι να κάνω και έστειλα e-mail και στα άλλα μέλη της ομάδας (όσα βρήκα). Κάποιος ευτυχώς απάντησε και με παρέπεμψε στο online αρχείο του ZD8W:




όπου διαπίστωσα πως δεν περιλαμβάνομαι. Πρόκειται για qso του 2016 στην κατηγορία qrp. Η έλλειψη αλληλεγγύης που επέδειξε ο συνάδελφος μη επιστρέφοντας την κάρτα και μη απαντώντας στα e-mail με άφησε να νομίζω πως το νησί αυτό θα επιβεβαιωνόταν. Τώρα πάλι το ενέταξα στη λίστα qrp που κυνηγώ και μαρκάρισα καταλλήλως την εγγραφή στο Logger32 . Τέλος πάντων.



Eqsl.cc
παλιό qso, παρελήφθει προσφάτως: