12/12/20

Habemus Card checker

Στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΕΡ από τις υποβληθείσες υποψηφιότητες εγκρίθηκε αυτή του συναδέλφου SV1RK
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών | ARRL Card Checker | Η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός Ραδιοερασιτεχνικός Σύλλογος με σκοπό τη διάδοση του Ραδιοερασιτεχνισμού, την προαγωγή των συμφερόντων της Υπηρεσίας Ερασιτέχνη και Υπηρεσίας Ερασιτέχνη Μέσω Δορυφόρου, τη νομική τους εκπροσώπηση εντός και εκτός της Ελλάδος και τον πειραματισμό με σκοπό την πρόοδο της τέχνης και της τεχνικής των ραδιοεπικοινωνιών. Στους σκοπούς του είναι ακόμα η εγκατάσταση δικτύων επικοινωνίας ως προσφορά βοηθείας προς το κοινωνικό σύνολο σε περιπτώσεις καταστροφών, θεομηνιών και εκτάκτων αναγκών και η προώθηση και διατήρηση των πολιτιστικών σχέσεων, της φιλίας και των υψηλών ιδανικών της ραδιοερασιτεχνικής κοινότητας. (raag.org)
Καλή επιτυχία στο συνάδελφο. Θα περιμένουμε λίγο μέχρι να εγκριθεί και από την ARRL.



SX2500S
Ειδικό διακριτικό από την ΕΕΡ για τα 2500 χρόνια της μάχης της Σαλαμίνος:






Στο χώρο του qrp
α) Κάποιοι σταθμοί δεν επιβεβαίωσαν ακόμη στο Lotw τα qso μας ενώ άλλοι απαντούν μόνο direct, αυτοί δεν πρόκειται να δουν $:


β) Ισχύς qrp αλλά και pile up




AthensQRPNet
Σήμερα για λίγη κουβέντα με τη βοήθεια του Google meet:


Λαμπάτος πομπός CW 80M από τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο SV1AGK


Περισσότερα στο προσεχές τεύχος του SV-QRP



Eqsl.cc






Στις συχνότητες εδώ και καιρό δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέους σταθμούς και αυτό φαίνεται θα συνεχίζεται για καιρό. Για αυτό το λόγο σκέφτομαι τον μετριασμό των δημοσιεύσεων προκειμένου να ο χρόνος στο shack να αφιερωθεί περισσότερο στο δύσκολο κυνήγι του qrp. Κάτι που όσο κυνηγάς περισσότερες qrp ραδιοχώρες τόσο δυσκολεύει κατακόρυφα. Η τρέχουσα κατάσταση:


Που δεν πρόκειται να βελτιωθεί σύντομα.