2/4/20

Παρά τρίχα

Χθες να καταφέρουμε ATNO. Ο λόγος για τον H44MS από τα νησιά Σολομώντα. Το μόνο χρονικό διάστημα που φθάνουν τα σήματα του στην εδώ κεραία είναι τις πρωινές ώρες στα 17Μ:




Τα σήματα του άλλοτε αποκωδικοποιούνται και άλλοτε όχι λόγω qsb. Ο συνάδελφος με το πρόγραμμα εκπομπών που εφαρμόζει δεν βοηθά να τον κάνω, συνήθως εκπέμπει σε ώρες και συχνότητες που δεν ευνοούν Ευρώπη ή την κεραία μου και η κατάσταση χειροτερεύει επειδή στο FT8 δεν λειτουργεί σε Fox/Hound mode.



Shack-οδουλειές
Είναι γνωστό ότι στις πρώτες ημέρες του μήνα που ακολουθεί το εκάστοτε τρίμηνο, στο shack έχουμε δουλειές. Έτσι λοιπόν και εχθές ανεβάσαμε αρχεία στο Lotw αλλά και στα Eqsl, qrz και clublog και συγχρονίστηκε το ημερολόγιο του Logger32 me to Lotw:


Μετά το clublog με Lotw:



Στο ημερολόγιο παραμένουν ανεπιβεβαίωτες τέσσερις ραδιοχώρες (entities) οι:

E6AF (4/19) και YJ0RRC/P (11/19). Έχει ζητηθεί η κάρτα τους αλλά με κλειστά τα bureau άγνωστο πότε θα έρθει.
HU1DL (1/20) και VP8PJ (2/20) οι οποίοι αναφέρουν πως θα ανεβάσουν αρχεία στο Lotw μετά έξι μήνες από το τέλος της dxpedition.

Προσωπικά θεωρώ ότι με τις ραδιοχώρες αυτές έχω τελειώσει αφού δεν κυνηγώ κάποιο dxcc, προτεραιότητα έχει τώρα η αύξηση ραδιοχωρών με qrp ισχύ. Αυτό προυποθέτει να δημιουργηθεί ένα νέο ημερολόγιο αποκλειστικά με qrp qso, κάτι που σύντομα θα γίνει, με τη βοήθεια του φύλλου excel: adif2xls2adif που δημιούργησε ο συνάδελφος DL1HW. Το οποίο χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια όταν πρόκειται να επεξεργαστώ αρχεία τύπου adif. Βλέπεις οι δημιουργεί του προτύπου adif δεν φρόντισαν να κατασκευάσουν και κάποιο εργαλείο επεξεργασίας του ή το αγνοώ εγώ.
Επειδή βλέπω σήμερα η ιστοσελίδα του Γερμανού συναδέλφου δεν λειτουργεί, δεν ξέω αν υφίσταται κάποια νεώτερη έκδοση του adif2xls2adif από την 1.6. Σε κάθε περίπτωση για εμάς τους excel'άκηδες υπάρχει και το adifmaster. Με το οποίο εξάγεις σε excel και επανεισάγεις. Άλλη περίπτωση είναι να επεξεργαστείς το αρχείο με κάποια database αλλά νομίζω δεν χρειάζεται. Όσοι για ημερολόγιο χρησιμοποιούν το Log4OM μπορούν να διευκολυνθούν από τα έτοιμα εργαλεία για την sqlLite που υπάρχουν, αφού τα αποθηκεύει σε αυτή τη μορφή.



Eqsl.cc
Ενδιαφέρουσες ηλ/κές κάρτες που παρελήφθησαν πρόσφατα: