15/4/20

Ώρα για HOTA

μετά από τα γνωστά SOTA, POTA, ώρα για HOTA (Homes On The Air) σύμφωνα και με τις οδηγίες της Π.Π. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσω για συμμετοχή στο Qrp To The Field:


Φθάνει να μάθω το σωστό χρόνο UTC hi.



E-mail
Τα ενημερωτικά e-mail από την ΕΕΡ έχουν αυξηθεί, το τελευταίο μας ενημερώνει για την ημέρα των ραδιοερασιτχνών:
και για το ειδικό διακριτικό:





Eqsl.cc
Μόλις έφθασε:





4U1UN
Βρίσκεται καθημερινά για πολλές ώρες στον αέρα, τη στιγμή που γράφεται το παρόν είναι στους 3580 F/H, φυσικά FT8 που έχει καθιερωθεί ως ο καλύτερος τρόπος για ραδιοεπικοινωνίες με δύσκολες συνθήκες, εύκολες συνθήκες κλπ. χάρη στην εξαιρετική προσφορά του K1JT στο χόμπι μας.
Οι εκπομπές του  4U1UN γίνονται από μία κατακόρυφη κεραία στο πανύψηλο κτίριο του ΟΗΕ  στις ΗΠΑ. Ο θόρυβος που μεταφέρει η κεραία στο δέκτη του σταθμού δυσκολεύει περαιτέρω όσους δεν χρησιμοποιούμε κατευθυντικές κεραίες και ενισχυτές να ακουστούμε. Το κυνήγι του σταθμού αυτού για εμένα κράτησε κάποιους μήνες. Κατά καιρούς σε ώρες ευνοικές για Ελλάδα προσπάθησα να περάσω το pile up χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν πολύ πιθανό πως θα το κατάφερνα όταν το pile up αδυνατούσε. Έτσι και έγινε, ένα βράδυ πριν λίγες ημέρες οι εκπομπές από Ευρώπη αραίωσαν, ίσως μειώθηκε και ο θόρυβος στου 4U1UN κλπ. Πλέον ο σταθμός αυτός αφαιρέθηκε από τη λίστα παρακολούθησης μας:


Στην παρακάτω φωτογραφία το μέγεθος του pile up:


Λόγω του Μένουμε Σπίτι πολλές ώρες περνούν στο μικρό γραφείο του οποίου τα 2/3 αποτελούν το shack του σταθμού. Εδώ γίνονται οι προγραμματισμοί και τα σχέδια παρακολούθησης των dx σταθμών που ενίοτε επιτυγχάνουν άλλοτε δε όχι hi:


Το shack τα βράδια φωτίζεται με χαμηλό φωτισμό από μία αυτοσχέδια λάμπα που αποτελείται από τη γνωστή όχι και τόσο qrp hi λυχνία Z-3500 στην οποία επικολλήθηκαν μερικά led. Στο βάθος το Signalink που συνδέει η/υ και π/δ, και η παλιά μολυβοθήκη με σήμα Τσιμέντα Χαλκίδος η πρώτη που μου έδωσαν όταν προσλήφθηκα, μεταξύ άλλων περιέχει και χαρτοκόπτη με το σήμα του Ζωγραφείου Λυκείου Κωσταντινουπόλεως ως ενθύμιο αποφοιτήσεως στις αρχές της δεκαετίας του 70. Η αποφοίτηση μας γιορτάσθηκε με την καθιερωμένη γιορτή της "Μπομοντιάδας", δηλαδή γεύμα  αποφοίτων με μπύρες σε εστιατόριο δίπλα από το διάσημο παλαιότερα εργοστάσιο μπύρας Bomonti στην ομώνυμη περιοχή. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα...