20/4/20

Δευτέρα Διακαινησίου

Χριστός Ανέστη.
Ένα διαφορετικό Πάσχα εφέτος με όλους μας αποκλεισμένους στα σπίτια μας που μεταμορφώθηκαν σε εκατομμύρια εκκλησίες! Κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ, εύγε μας. Αυτή ήταν η συντονισμένη απάντηση μας στον κορωνοιό και τις όποιες άλλες απειλές.



Μεγάλη Εβδομάδα στο shack

17/4/20 E51JD South Cook islands
Ο γνωστός Jim από τη Ραροτόγκα στον αέρα με φωνή στα 20Μ, πολύ κοντά στους αντίποδες της χώρας μας οπότε οι αποστάσεις long path με short path δεν έχουν μεγάλη διαφορά απλά δεν τον κάνεις! Για εμένα μιλάω hi:


Βέβαια για να γράψεις loud today χρειάζεται να κατέχεις και το ανάλογο hardware (αυτή τη στιγμή ακούω κάποιον που τον κάνει δίνοντας του 58 ενώ στο δίπολο δεν ακούω τίποτα):


Η θέση του στο χάρτη:



κάπως μοναχική...

QRZ
Ηλεκτρονική επιβεβαίωση qso μέσω www.qrz.com :


Στα στοιχεία απεικονίζεται και η ισχύς εκπομπής που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο σταθμού - Logger32 - κατ' απαίτηση της νομοθεσίας* αλλά και απαραίτητη πληροφορία άντλησης στατιστικών στοιχείων.
* Στις περισσότερες χώρες η τήρηση ημερολογίου σταθμού δεν απαιτείται από τη νομοθεσία, την εξάλειψη της και από τη δική μας νομοθεσία μαζί και με άλλες προτάσεις είναι απαραίτητο να ζητήσουν τα ραδιοερασιτεχνικά σωματεία από τις αρμόδιες αρχές. Κάτι που δεν γνωρίζω αν γίνεται αφού δεν υπάρχει έγγραφη ενημέρωση τουλάχιστον στις ιστοσελίδες των Αθηναικών σωματείων που παρακολουθώ.

Βράδυ και λίγα cq qrp στα 60Μ πάντα με 5W:


Μετά από λίγο τα σήματα πάλι έφθασαν Αυστραλία σημάδι πως δεν επρόκειτο για στιγμιαίο γεγονός:


18/4/20
Ενημέρωση από το ενδιαφέρον ιστολόγιο του γνωστού qrp'ίστα Bert PA1B:


Για το γνωστό cqmmdx contest που τρέχει τώρα:


Μόνο μειονέκτημα: αργούν πολύ τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν οπότε ξενερώνεις, ακόμη και εγώ που αν λάβω θέση δεν έχω βλέψεις. Από την άλλη αν αντιληφθώ ραδιοχώρα που μου λείπει ως  qrp μπορεί να δοκιμάσω.Ποιό ενδιαφέρον για σήμερα έχει το:

QRP To The Field - QRPTTF


Ταινία μικρού μήκους επιστημονικού χαρακτήρα αλλά με ραδιοερασιτέχνη:

Όταν τα σήματα για βοήθεια του Τιτανικού έφθαναν στην Αγγλία:

Ένα ενδιαφέρον κιτ για τους φίλους του είδους:
Θα ενδιέφερε τον SV8CYR νομίζω, ο οποίος καλό θα ήταν να μας παρουσιάσει μια αντίστοιχη έκδοση στο περιοδικό ισχύος 1W τουλάχιστον.

Στην Αγγλία προετοιμάζονται online οι συνάδελφοι για τις εξετάσεις:
Εδώ;