21/9/15

D67GIA

Δευτέρα πρωί και βρέχει δυνατά, προηγήθηκαν αστραπές και οι κεραία αποσυνδέθηκε. Για πάνω από μία ώρα βρέχει δυνατά, βροντάει και έχουμε μικροδιακοπές ρεύματος.

Ο D67GIA είναι στα 15Μ cw αλλά χωρίς κεραία...
Το σ/κ έτρεχαν contest και δεν έγινε δυνατό να τον κάνω, οι καλοί συνάδελφοι του D67GIA όμως, μας έδωσαν την ευκαιρία και βγήκαν στα 12Μ cw που μαζί με τα 17 & 30Μ είναι απαγορευμένη στους διαγωνισμούς. Οπότε οι πολλοί σταθμοί συμπεριλαμβανομένων και των big gun παρέμειναν στις άλλες συχνότητες κυνηγώντας βαθμούς.
Συνεπώς ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω τα νησιά Κομόρος στα 12Μ:


Όπως όλες οι σύγχρονες dxpedition έτσι και η D67GIA δημοσιεύει προβλέψεις διάδοσης ανά χώρα στη σελίδα της:

Ήταν ενθαρρυντικές για εμένα και δοκίμασα την τύχη μου. 

Συντόνισα αναγκαστικά την κεραία των 10Μ για τα 12, σε λίγο, ο καλός χειριστής από τα νησιά Κομόρος απάντησε στα σήματα μου.

Η πρόβλεψη του voacap συμφωνούσε άλλωστε με τη δική τους και η επαφή είχε πολλές πιθανότητες να επιτύχει.

Οι καλοί συνάδελφοι ενημερώνουν τακτικά το log τους. Επιπλέον θεωρώ ότι έχουν και τίμια συμπεριφορά προς όλους εμάς επειδή, θα ανεβάσουν το ημερολόγιο τους στο Lotw. Χωρίς να ζητούν green stamps...

Χαίρομαι που τον έκανε και ο BAS:
http://pe4bas.blogspot.gr/2015/09/new-one.html



EQSL
Όταν ανεβάζουμε το ημερολόγιο μας στο www.eqsl.cc και στις άλλες αντίστοιχες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Lotw, Clublog κ.α.), χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί. Έλαβα την παρακάτω κάρτα:

Ο συνάδελφος ανέβασε την επαφή μας ως /qrp

Όπως προκύπτει από την καταχώρηση του στο qrz.com, η επαφή έγινε μόνο με το διακριτικό του και έτσι καταχωρήθηκε και στο ημερολόγιο μου. Το JT άλλωστε είναι πολύ λιτό στην ανταλλαγή μηνυμάτων και δεν χρειάζονται αυτές οι ενδείξεις κατά τη γνώμη μου.