21/9/15

SWL

Από την ενημέρωση που λαμβάνω τακτικά με e-mail του νέου συλλόγου για το CB και τα PMR, ενημερώθηκα για τα διακριτικά ραδιοακροατών - SWL.
Ρώτησα τον πάντα ακούραστο Μάκη SV1NK για την διαδικασία έκδοσης, η οποία κατόπιν των οδηγιών του είναι:
1. Καταχώρηση στοιχείων στη δ/νση:

2. Αφού λάβουμε το διακριτικό, ανοίγοθμε λογαριασμό στο www.eqsl.cc. Εάν κάποιος θέλει να λαμβάνει κάρτες μέσω bureau μπορεί να ρωτήσει την ΕΕΡ.



Την δεκαετία του 70 είχα μια απλή κάρτα ακροατή από το BBC, τώρα με την ενημέρωση του Μάκη θα λάβω την κανονική.

Δυστυχώς στη χώρα μας και εν έτη 2015 καμία αρμόδια αρχή δεν ενδιαφέρεται να καλύψει το χόμπι του ραδιοακροατή. Δεν υπάρχει κάποια ειδική νομοθεσία ή κανονισμός, ούτε εκδίδονται διακριτικά. Το αρμόδιο Υπουργείο όμως, συμπεριέλαβε κάποια θέματα ραδιοακρόασης στο νομοσχέδιο για τους ραδιοερασιτέχνες.

Το φαινόμενο αυτό νομίζω είναι πολύ σπάνιο και δείχνει ότι οι νομοθέτες μας αγνοούν την ραδιοακρόαση και δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ούτε να μάθουν σχετικά. Κάτι αντίστοιχο ίσως συμβαίνει και με τα ρ/ε σωματεία, που τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχουν αναλάβει κάποια πρωτοβουλία. Δεν γνωρίζω εάν έκαναν κάτι στο παρελθόν, τώρα όμως δεν βλέπω κάτι να υπάρχει.

Συνεπώς όποιος αγαπά και θα κάνει το χόμπι του SWL, υποχρεωτικά πρέπει να είναι ενήμερος για την ραδιοερασιτεχνική νομοθεσία. Θα έλεγα να φροντίσει να αποκτήσει και διακριτικό τουλάχιστον της κατηγορίας εισαγωγικού επιπέδου: