28/9/15

Z21MG

Το κυνήγι του Z21MG συνεχίζεται προκειμένου να συμπληρωθούν οι συχνότητες, τουλάχιστον οι υψηλές. Μέχρι πρότινος στα 15Μ δεν με είχε καταχωρήσει στο log του.


Σήμερα πρωί η διάδοση στα 15Μ ήταν πολύ χαμηλή. Στο cluster όμως έδειχνε να γίνονται επαφές, τον άκουγα στο όριο παρόλα αυτά λόγω Δευτέρας, ώρας και ίσως επειδή οι μεγάλοι σταθμοί χθες ήταν στο contest αλλά και έχουν πλέον κάνει τον Z21MG. Δεν άκουσα πολλούς να τον καλούν. Με την πρώτη κλήση απάντησε. Δεν στάθηκα εδώ, επωφελούμενος από την άδεια συχνότητα επιβεβαίωσα την επαφή.
Για αποκωδικοποίηση χρησιμοποιήθηκε το παλιό καλό CW Decoder, ενώ για αποστολή το Logger32. Διότι, έτσι μετά το πέρας του qso πατάς Enter και το qso καταχωρείται αυτόματα.

Το σ/κ έγιναν κάποια καλά qso στο rtty contest EI6FR, TF3AO, HZ1BW κλπ.
Δοκίμασα και επαφές cw με το sidetone απενεργοποιημένο: 20M: 4X90IARU, 9A/HB9DWZ/MM, EA3PA. 12M: A93JA.

O E6GG συνεχίζει να ακούγεται σχεδόν ακατάλυπτος στα 20Μ cw οπότε δεν είναι του παρόντος.

G0KYA
Η φωτό είναι από το μπλογκ του G0KYA
http://g0kya.blogspot.gr/2015/09/amateur-radio-from-submarine-w7sub.html
που ήταν πολύ τυχερός καταφέρνοντας να κάνει εκπομπές μέσα από το ως άνω υποβρύχιο. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, το υποβρύχιο εμφανίσθηκε στην ταινία "Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη".
Πολύ θα ήθελα να είχα την ευκαιρία εκπομπών JT από ένα από τα υποβρύχια μας αλλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ας ήταν και από αυτό που γέρνει hihi.



Κυριακή πρωί στο περίπτερο αγοράζοντας την Καθημερινή είδα να προπονούνται για τον Μαραθώνειο του Οκτωβρίου. Οι ΟΕΑ θα έχουν πάλι πολύ δουλειά. 
Η υποστήριξη αγώνων από τις ΟΕΑ των σωματείων, αποτελεί μια διαφήμιση αλλά και κοινωνική προσφορά των ρ/ε. Μέχρις εδώ όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν πρόκειται για αμιγώς ρ/ε δραστηριότητα. Αλλά είναι όπως είπα μια χρήσιμη προσφορά. Έχει τους ενθουσιώδεις υποστηρικτές της και θα έλεγα ότι οι συμμετέχοντες συνάδελφοι το απολαμβάνουν. Μόνο αρνητικό σημείο της όλης υπόθεσης: τα Αθηναικά σωματεία δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να συνεργαστούν μεταξύ τους. Όπως συμβαίνει και στους επαναλήπτες. Ίσως κάποτε να το καταφέρουν.