24/9/15

SVNEA

Κυκλοφόρησε το τεύχος 153 του SVNEA στη νέα ηλεκτρονική μορφή του. Το περιοδικό απευθύνεται στα μέλη της ΕΕΡ αλλά στις προσπάθειες διάδοσης του ρ/ε η ΕΕΡ αποφάσισε να το διανέμει δωρεάν σε ρ/ε μέχρι 25 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e-mail: raag-hq@raag.org 
Ομοίως οι κάτω των 25 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα για τις εξετάσεις δωρεάν. Στις σημερινή δύσκολη οικονομική και όχι μόνο κατάσταση της χώρας, τα μέλη χρειάζονται να βοηθούν τα σωματεία και τα σωματεία τα μέλη.

Στα ενδιαφέροντα του παρόντος τεύχους ξεχώρισα την κατασκευή κεραίας Hexbeam με πολλές λεπτομέρειες του SV1PMH, το άρθρο Ειδήσεις της IARU το οποίο έλειπε εδώ και χρόνια αλλά εμφανίζεται ευχάριστα στα τελευταία τεύχη και το άρθρο για εύρεση σύνθετης αντίστασης κεραίας του SV1HAG. Ακόμη διάβασα μια εξαιρετική απάντηση του SV1NK σε προηγούμενη επιστολή που είχε δημοσιευθεί σχετικά με τα CB και της οποίας δεν έχω αντιληφθεί το νόημα αφού τα SVNEA δεν ασχολούνται με CB. Εν πάση περιπτώσει η απάντηση του Μάκη με καλύπτει.
Στα αρνητικά του τεύχους πάντα κατά τη γνώμη μου, είναι η δημοσίευση 9 φωτογραφιών με τον ίδιο συνάδελφο. Μοιάζει λίγο με διαφήμιση αλλά μπορεί να μην είχαν διαφορετικές φωτογραφίες.


Παρατηρώ -χωρίς αυτό να έχει σχέση με το παρόν τεύχος- ότι κάποιοι συνάδελφοι στέλνουν το ίδιο άρθρο σε πλέον τους ενός ηλεκτρονικά περιοδικά του χώρου μας. Προσωπικά επειδή τα διαβάζω όλα όπως πολλοί κάνουμε, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό. Αλλά αυτό αφορά τους συγγραφείς των άρθρων και αυτούς που εκδίδουν τα περιοδικά. Κυρίως του "Ραδιοτηλεπικοινωνίες" που δεν κυκλοφορεί ελεύθερο.


Έχουν οι qrp'ers διασημότητες;
Φαίνεται να έχουν, ο Randy K7TQ είναι ένας από αυτούς. Μια ματιά στη σελίδα του αρκεί:
https://sites.google.com/site/randyk7tq/home/qrpp

αλλά και στου W2LJ:
http://w2lj.blogspot.gr/2015/09/worked-qrp-celebrity.html


Παρακολούθηση αστραπών σε πραγματικό χρόνο:
http://w2lj.blogspot.gr/2015/09/worked-qrp-celebrity.html