3/9/16

Qsl κάρτες

Παρέλαβα μια μικρή ποσότητα καρτών, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το έχουν αυτές:


Αφορούν οντότητες ήδη επιβεβαιωμένες σε κάποια συχνότητα ή επιβεβαιωμένες μέσω Lotw. Η πρώτη προτεραιότητα μου είναι το Lotw αλλά και έτσι αν αφορά κάτι νέο δεν με πειράζει. Παρατηρώ όλο και περισσότερους συναδέλφους να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό τρόπο επιβεβαίωσης και αυτό είναι καλό. Μειώνει εξαιρετικά την γραφειοκρατική δουλειά προετοιμασίας και αποστολής καρτών και αποδεσμεύει χρόνο από αυτή τη βαρετή ασχολία, ιδίως για ανθρώπους όπως εγώ που όλη η επαγγελματική μου ζωή πέρασε μέσα στη γραφειοκρατία.



Τον Αύγουστο διάβασα ένα πολύ κατατοπιστικό φυλλάδιο για 5 κεραίες που συστήνει ο W4RNL:



Στη φωτογραφία ένα απόσπασμα από το κείμενο. Η μελέτη του παραπάνω πονήματος καθώς και άλλων μπορεί να σημάνει κάποια αλλαγή στο shack.

http://n8sdr.com/index.php/wire-antennas-that-work





TM5O μια μικρή dxpedition.
Τους κατάφερα στα 20Μ CW σήμερα. Αξίζει να παρακολουθήσουμε ένα βίντεο από τη δραστηριότητα τους.

όπως φαίνεται στην αρχή του βίντεο οι συνθήκες λήψης τους δεν ήταν και οι καλύτερες. Χρειάζεται εμπειρία για να τα βγάζεις πέρα σε τέτοιες συνθήκες.

Σήμερα και αύριο στη Μηχανή του Χρόνου:

Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης. Από την ακμή στους διωγμούς και στο πογκρόμ των Σεπτεμβριανών... 

http://www.mixanitouxronou.gr/i-romii-tis-konstantinoupolis-apo-tin-akmi-stous-diogmous-ke-sto-pogkrom-ton-septemvrianon-i-megali-istoriki-erevna-me-ntokoumenta-ke-martiries-sti-michani-tou-chronou-savvato-ke-kiriaki-apoge/