6/9/16

qsomap

Η ιστοσελίδα http://www.qsomap.org/ προσφέρει τη δυνατότητα απεικόνισης των qso πάνω σε χάρτη.


Ανέβασα λοιπόν τα qso από το φετινό vhf contest. Οπότε χωρίς να συνδεθώ αν καταχωρήσω το διακριτικό μου στο σχετικό πεδίο, απεικονίζει τις καταχωρημένες επαφές.
Παρατήρησα ότι λείπουν τα διακριτικά SV8GXQ/QRP/P και SZ6IOA/P.  Το πρώτο δεν εμφανίζεται καθόλου, ενώ το δεύτερο χωρίς το επίθεμα.
Ενημέρωσα τον Mike N9MS για το πρόβλημα.  Όπως μου εξήγησε, η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί την ρουτίνα xml lookup του qrz.com και το πρόβλημα προκύπτει από αυτήν. Ήδη επικοινώνησε με το qrz.com και θα ενημερώσει όταν διορθωθεί.

Προσωπική μου άποψη είναι στους διαγωνισμούς να αποφεύγονται τα επιθέματα. Ιδίως σε διαγωνισμούς όπου γίνεται αντιπαραβολή των αρχείων, δεν βλέπω τον λόγο να δυσκολεύουμε τη ζωή μας.



Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς τρόπους επιβεβαίωσης αντί του κλασικού bureau που σε λίγο θα φαντάζει σαν την κατάσταση πριν την εφεύρεση του Guttenberg.


Ο HK3W από τη Μπογκοτά μόλις καταχώρησε περυσινό qso μας στο qrz.com. Ήδη η επιβεβαίωση είχε γίνει και στο Lotw.



Windows 7
Παραμένω στα win 7 και δεν πέρασα στην δωρεά προσφερόμενη έκδοση των 10. Γιατί να μπω στην περιπέτεια προσαρμογής παλιών driver που μπορεί να μην λειτουργούν;
Από την άλλη προσπαθούν να μας τα κάνουν απαραίτητα:
http://www.extremetech.com/computing/234881-from-this-point-forward-all-intel-and-amd-cpus-are-windows-10-only

με διαφόρους τρόπους.

Αργά αλλά σταθερά δοκιμάζω το Linux Mint. Μέχρι τώρα δεν κατάφερα να εγκαταστήσω το Logger32 αλλά οι προσπάθειες συνεχίζονται. Υπάρχει και βοήθεια στο internet από συναδέλφους πχ:






Quiz:
Όταν καλούν 3 μαζί cq σε ποιον απαντάς;


Σε αυτόν που ανεβάζει αρχεία στο Lotw βέβαια. Στην παραπάνω περίπτωση, το JT-Alert μαυρίζοντας τις δύο γωνίες του διακριτικού μας ενημερώνει πως ο HB9TRR ανεβάζει στο Lotw και στο Eqsl.