3/12/19

V6K Μικρονησία

Μπορεί η Μικρονησία να περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο μας μόνο στα 30Μ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως κάνουμε τούμπες για ένα qso ακόμη, ειδικά με σταθμούς όπως ο παραπάνω που δεν βγαίνουν σταθερές ώρες που ευνοούν Ευρώπη πχ:


και φυσικά τίποτα:



Γυρίσαμε στο παλιό και καλό psk:



Η συχνότητα είναι 7040 και όχι η εικονιζόμενη στη φωτογραφία λόγω μη σύνδεσης δια μέσου cat η/υ και π/δ. Εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιούμε το Fldigi για ψηφιακά, πρόκειται για βελτιωμένο πρόγραμμα, που ενημερώνεται συχνά και κυρίως ελεύθερο για ρ/ε χρήση:



SV-QRP Δεκέμβριος 19 - Ιανουάριος 20
Μόλις κυκλοφόρησε:


Με την πάντα ενδιαφέρουσα ύλη του, καλύπτει πολλαπλά ενδιαφέροντα γύρω από τον ρ/ε, το swl, τις ηλεκτρονικές κατασκευές, τα contest κλπ. Είτε είσαι qrp'ίστας είτε όχι στο SV-QRP πάντα θα βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον. Μπορεί το Aegean DX group να μην διοργανώνει πλέον το διάσημο aegean vhf contest αλλά συνεχίζει να συμβάλει στον ντόπιο ραδιοερασιτεχνισμό κατά πολύ.
Δεν ξέρω εσείς, εγώ πάντως ένα διαγωνισμό vhf το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον ήθελα. Καιρός είναι κάποιος / κάποιοι να οργανώσουν κάτι.



Θες να γίνεις ρ/ε ή είσαι;
διάβασε τότε τον ελεύθερο οδηγό του KB6NU για την εισαγωγική κατηγορία της Αμερικής και όλο και κάτι θα μάθεις:



Doublet ή Magloop
Η πρώτη δοκιμή ολοκληρώθηκε στα 20Μ με τη βοήθεια του wspr. Γενικά η doublet (μήκους 20 μέτρων) ήταν καλύτερη σε μικρές και μεσαίες αποστάσεις ενώ η Magloop (μήκους 3 μέτρων) μάλλον υπερείχε στις μεγάλες αποστάσεις. Τελικά προκύπτει πως με μια μαγνητική λούπα μπορείς να βγαίνεις αξιοπρεπώς στις συχνότητες και να κάνεις ενδιαφέροντα qso. Στα συν αυτής της κεραίας ο  πολύ μικρός χώρος που καταλαμβάνει, η ευκολία μεταφοράς και... ότι περνά απαρατήρητη.

Με κόκκινο τα στοιχεία για τη λούπα.



Eqsl.cc