16/2/20

5H4WZ Tanzania

Στην Τανζανία βρίσκεται μια αποστολή Σλοβάκων συναδέλφων έτοιμοι να δώσουν νέες θέσεις (slot) στα ημερολόγια μας:


Χθες στον πολύ περιορισμένο χρόνο που είχα για το χόμπι και αφού στο CW Contest που έτρεχε δεν έβλεπα κάποιο ATNO, στράφηκα προς αυτούς. Αποτέλεσμα δύο νέες θέσεις (17 & 40Μ) και ένα νέο νησί στο ημερολόγιο.



ZB2IF Γιβραλτάρ
Σήμερα στα 17Μ FT8 qrp, το πρόβλημα είναι που αρκετοί συνάδελφοι από εκεί, δεν χρησιμοποιούν Lotw ή bureau. Ας είναι θα το αντέξουμε.



Κατά τα άλλα και αφού την προηγούμενη περίοδο κυνηγήσαμε χωρίς αποτέλεσμα το Cocos island τώρα σειρά έχει λίγη αποτοξίνωση από το χόμπι.







Με θλίψη, οδύνη αλλά και κάποιο φόβο παρακολουθώ την εξάπλωση του κορονοιού στην Κίνα και αλλού. Μια περιφέρεια με πληθυσμό όσο πέντε Ελλάδες βρίσκεται σε καραντίνα με αυξανόμενα θύματα, τους ανθρώπους σε απόγνωση να φωνάζουν από τα παράθυρα τους αλλά και να δέχονται βάναυση συμπεριφορά από τα κρατικά όργανα όταν δεν αντέχουν να συμμορφώνονται με τα μέτρα ασφαλείας, δεν φορούν μάσκα κλπ. Ο Θεός μαζί τους. Περιμένω από τον ΟΗΕ σύντομα να τιμήσει τον πρώτο Κινέζο γιατρό που ανήγγειλε τον ιό και συνελήφθει από τις κρατικές υπηρεσίες για την πρωτοβουλία του. Ο ίδιος λίγες ημέρες μετά και αφού εργάσθηκε εντατικά στην θεραπεία των ασθενών έπεσε και αυτός θύμα του ιού. Καλό παράδεισο.