13/2/20

Hornucopia Contest Calendar

Είναι το συγκεντρωτικό ημερολόγια contest που παρακολουθώ:
Η σημερινή απεικόνιση:


από όλα το σημαντικότερο είναι το ARRL DX CW Contest:


Λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής ρ/ε σε αυτό. Για τον λόγο αυτό το κυνηγούν τόσο οι λάτρεις των διαγωνισμών όσο και οι κυνηγοί των ATNO σαν εμάς. 



Cocos island πάλι;



Δυστυχώς όχι πρόκειται για TI7/ Κόστα Ρίκα
https://www.g4irn.com/home/dxpeditions





Το ημερολόγιο σταθμού - Logger32 μέχρι τώρα δεν ήταν ενημερωμένο με στοιχεία του Eqsl:


Δημιούργησα για δοκιμή ένα νέο ημερολόγιο (προκειμένου να μην γίνει κάποιο λάθος) και το συγχρόνισα με το eqsl:


Το αποτέλεσμα ήταν αποθαρρυντικό όπως αναμενόταν, μόνο 178 οντότητες επιβεβαιωμένες. Ενώ πχ για σύγκριση στο Lotw οι επιβεβαιωμένες είναι πολύ περισσότερες. Επομένως το eqsl παραμένει υπόψιν ως ένα απλό και ωραίο σύστημα ανταλλαγής ηλεκτρονικών καρτών και επιβεβαιώσεων. Επιπλέον σε αυτό δέχομαι και κάποιες ηλ. κάρτες SWL και τις επιβεβαιώνω. Το δεύτερο ημερολόγιο στο Logger32 θα διαγραφεί προς το παρόν. Θα δημιουργηθεί ένα νέο με αποκλειστικά qrp επαφές ώστε να έχουμε στατιστικά στοιχεία. Η διαδικασία αυτή έγινε πρώτη φορά πέρυσι και θα επαναληφθεί εφέτος αν και η τυχόν αύξηση δεν θα αφορά πολλές νέες ραδιοχώρες.



Τεχνική επισκευής ραδιοφώνων με τρανζίστορ
Στην Πόλη έφηβος είχα πάρει μαθήματα δι' αλληλογραφίας από την Κλίμενς. Πάντα όμως διάβαζα σχετικά βιβλία, το παρακάτω ήταν ένα καλό βοήθημα για την εποχή και το μόνο που έφερα εδώ:


Εσωτερικά:


Η σημείωση 3 σε ελεύθερη μετάφραση λέει πως εάν κρατάς το κατσαβίδι σε επαφή με το χέρι σου, το ακουμπήσεις στη βάση του Τ6 και ακούσεις θόρυβο, το πηνίο κεραίας είναι κομμένο.