5/3/20

ATNO του μήνα

H44MS & T32AZ είναι τα δύο γνωστά σε εμένα ATNO για τον Μάρτιο. Αλλά φαίνεται οι συνάδελφοι να βρίσκονται εκεί "holiday style" και όχι με ρυθμούς dxpedition. Για να δούμε τις αναφορές στο www.dxsummit.fi


Ο ένας βγαίνει ώρες όχι καλές προς τα εδώ ενώ ο άλλος προς το παρόν δεν φαίνεται πουθενά παρότι ανακοίνωνε εκπομπές από 4/3:


και ο πρώτος:



Φαίνεται πως αυτά τα δύο ΑΤΝΟ δεν θα τα πετύχουμε εύκολα να εκπέμπουν ώρες και συχνότητες κατάλληλες για εμάς. Δεν πειράζει εμείς θα συνεχίσουμε τα άλλα qso μας, δίνοντας προτεραιότητα σε νέες ραδιοχώρες με qrp ισχύ. Η σύγκριση του τρέχοντος ημερολογίου qrp με το περσινό γίνεται περίπου κάθε Μάιο. Μέχρι τους πρώτους μήνες του 2019 δεν είχα κάνει κάποια σοβαρή καταγραφή αποκλειστικά των qrp επαφών. Η αύξηση θα είναι πολύ μικρή αλλά εκεί βρίσκεται η ικανοποίηση του ανθρώπου.

Πολύτιμος βοηθός στην άντληση των παραπάνω πληροφοριών οι ιστότοποι:

και τους ευχαριστώ.



Δίπολο με απολαβή;


Δεν μπαίνω σε θέματα που αφορούν τον Θανάση SV1IVK συμπληρώνω απλώς ότι βοήθησαν και τα ψηφιακά σήματα. Αλλά ας μας πει ο Θανάσης στην επόμενη συνάντηση αν αξίζει η κατασκευή πχ ενός διπόλου 5/8 στα 20μ.