3/3/20

Περί dx

Στο shack καθορίζουμε το πρόγραμμα του μηνός βάση στοιχείων από την ιστοσελίδα:
Τα ενημερωτικά e-mail που λαμβάνω από την ΕΕΡ χρησιμοποιούν μία άλλη ιστοσελίδα τις οποίας το ημερολόγιο:


βλέπω περιλαμβάνει περισσότερες πληροφορίες, μάλλον επειδή ασχολείται και με μικρές αποστολές σε νησιά κλπ. Χρήσιμο για όποιον θέλει να εμπλουτίσει το ημερολόγιο του.
Ο πίνακας του dxnews όντως περιέχει πολλές πληροφορίες που όμως δεν μου είναι εύκολο να καταγράψω, να παρακολουθώ και να διαχειριστώ. Λέω να παραμείνω στον αρχικό πίνακα με τα ATNO που μου αρκεί, το θέμα είναι να συμπληρώνεις τουλάχιστον μία ραδιοχώρα ανά συχνότητα.

Οπότε παρακολουθούμε την κατάσταση με τη βοήθεια των;
και του πίνακα από το dx-world.net


Στην παραπάνω φωτογραφία το cluster στην οθόνη του η/υ, ο πίνακας πάνω στο πληκτρολόγιο και κάτω οι συχνότητες ανά διαμόρφωση και με τις πιθανές ώρες να ακουστούν εδώ της αποστολής VP8PJ S. Orkney island ATNO μέχρι πριν ολίγες ημέρες.



Logger32
Όποιος δεν θέλει ή βαριέται να καταστρώνει σχέδια και έχει το Logger32, μπορεί να χρησιμοποιεί την επιλογή: utilities / dx activity:

Με λευκό είναι τα ATNO που μας λείπουν πχ παρακάτω βλέπουμε το T32AZ:


κλικάροντας στη στήλη Dates ταξινομεί τις εγγραφές ανά ημερομηνία, οπότε είναι ευκολότερο να δούμε τι μας λείπει. Πχ βρήκα ότι ο H44MS ATNO για εμένα θα εκπέμπει μέχρι αρχές Απριλίου, πολύ δύσκολο πάντως γιατί οι ώρες του δεν δείχνει να μου ταιριάζουν παρόλα αυτά στα υπόψιν.




Το μετέωρο βήμα του ραδιοερασιτέχνη


Προσπάθεια στα 17Μ FT8 qrp η οποία όπως φαίνεται δεν απέδωσε. Ο σταθμός απάντησε 3 φορές αλλά δεν έγινε δυνατό να διαβάσει την ανταπάντηση μας.