30/3/20

DX Απριλίου 2020

Τίποτα, η πανδημία έχει επηρεάσει φυσικά και τη ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα:


Μοναδικό ATNO ο H44MS αλλά επειδή λειτουργεί σε καθεστώς διακοπών οι ώρες του δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου. Η μεγαλύτερη ευκαιρία θα ήταν στα 17Μ FT8 αλλά από ότι βλέπω στο cluster, τον κάνουν Ευρωπαίοι με κεραίες τουλάχιστον δύο στοιχείων. Οπότε έχει εγκαταληφθεί η στενή παρακολούθηση του.

XW4XR Laos
Περιμένουμε να βγει στον αέρα αν και μία επιβεβαίωση στο ημερολόγιο υπάρχει.

R207RRC
Νέο νησί. Σε αναμονή να ολοκληρωθεί η πτήση τους:


Το Logger32 ενημερώθηκε με τα παραπάνω διακριτικά και θα μας ειδοποιήσει καταλλήλως:





RI0B
Ήταν ανάμεσα στις δύσκολες ενεργοποιήσεις του Μαρτίου λόγω αρκτικής. Η διάδοση δεν μας ευνοούσε ειδικά στα 20Μ απείχε των προβλέψεων για αυτό παραμείναμε στα 30Μ, η κάρτα πάντως ήδη ζητήθηκε μέσω oqrs:





Shack
Επομένως και για κάποια περίοδο πέραν του Απριλίου ελάχιστα ATNO θα βρίσκουμε. Το πλάνο καταστρώθηκε:


Αλλά θα κάνουμε αλλαγές στην πολιτική του dx που εφαρμόζουμε. Μπορεί να επικεντρωθούμε στο qrp. Κανονικά έλεγχο της κατάστασης των qrp επαφών θα έκανα μετά τον Μάιο που συμπληρώνεται χρόνος από την προηγούμενη αξιολόγηση. Αλλά αυτό αναθεωρείται πλέον λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Πρώτα βέβαια θα κλείσουμε το πρώτο τρίμηνο, θα ανέβει αρχείο στο Lotw κλπ. και έπειτα θα δημιουργηθεί πίνακας με τις qrp επαφές ώστε να κυνηγηθούν τυχόν νέες ραδιοχώρες qrp.



Ρολόι (ρολόγια).
Είναι επιτακτική ανάγκη να πλένουμε τα χέρια μας και να τα καθαρίζουμε σχολαστικά όπως και το κάθε τι που ερχόμαστε σε επαφή, το ίδιο ισχύει και για τα ρολόγια:


Με μεγάλη προσοχή βέβαια γιατί κάποια δεν αντέχουν στο νερό. Όπως και το παραπάνω ρολόι που το καθαρίζω με εξαιρετική προσοχή.