12/3/20

H44MS

Παρολίγον χθες αλλά... Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, έχουμε περιορίσει της μετακινήσεις λόγω κορονοιού οπότε είμαι στο σπίτι για πολύ περισσότερο χρόνο. Ακόμη και το καφέ μείωσα ή κάθομαι μόνο έξω. Η ηλεκτρονική ειδοποίηση για τον H44MS ήρθε ηχητικά από το Logger32 ενώ έφθασε και e-mail από την υπηρεσία Hamalert:


Όπως φαίνεται από την παραπάνω φωτογραφία τα σήματα του σταθμού ήταν αξιοπρεπή αλλά δεν κράτησαν για πολύ. Σε λίγο τα σήματα εξαφανίσθηκαν ενώ παρότι παρέμεινα στη συχνότητα αυτά δεν επανήλθαν.
Ο περί ου σταθμός εκπέμπει από τα Solomon islands κυρίως σε φωνή δίνοντας περιστασιακά την ευκαιρία σε όσους μπορούν να τον κάνουν. Επειδή λειτουργεί ως holiday style και όχι για εκτεταμένα χρονικά διαστήματα, δεν τον παρακολουθώ επιμελώς. Τα ATNO αυτά νησιά για το ημερολόγιο του σταθμού εδώ για να περάσουν στο ημερολόγιο, θα περιμένουμε κάποια μελλοντική οργανωμένη dxpedition εκεί.



AE5X
Από το μπλογκ του συναδέλφου μαθαίνω πως ιατρικό εργαστήριο προσφέρει αμοιβή σε όποιον θελήσει να λάβει ενεργό μέρος στις δοκιμές για παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοιού:

Ανεξάρτητα αν τα ποσά που προσφέρουν κάποιος τα βρίσκει πολλά, λίγα κλπ. το παρήγορο είναι πως σε όλο τον κόσμο φαίνεται να γίνονται σχετικά πειράματα και ελπίζουμε να καταλήξουν γρήγορα σε θετικά αποτελέσματα. Θα προτιμούσα βέβαια να υπάρξουν και άλλοι τρόποι έρευνας που δεν θα προυποθέτουν δοκιμές από ζώντες οργανισμούς.
Σε κάθε περίπτωση εμείς χρειάζεται να τηρούμε με μεγάλη σχολαστικότητα και απόλυτα τις οδηγίες που μας δίνονται από τις αρχές.