17/9/20

X-200 Παλιά κεραία σε βοήθεια

Η Χ-200 μάλλον είναι η πρώτη κεραία που αγόρασα μάλλον από το HoR στο Χαλάνδρι. Έτος 2003 πρώτες εξετάσεις με τις νέες κατηγορίες και η κεραία τοποθετήθηκε για να μου δώσει πρόσβαση στις υψηλές συχνότητες. Θα περνούσε ακόμη ένας χρόνος πριν μπορέσω να τοποθετήσω και μία για τα βραχέα. Δύσκολες καταστάσεις τότε εξεταζόσουν ακριβώς στην ίδια θεωρία αλλά διατηρούνταν το "φίλτρο" του cw βλέπεις. Βέβαια προυπήρξαν και χειρότερες καταστάσεις με αποκορύφωμα τις εποχές που δεν χορηγούνταν άδειες παρά λίγα... σημειώματα από το υπουργείο που επέτρεπαν σε πολύ λίγους να βγαίνουν στον αέρα. Αυτά δεν είναι εύκολο να τα αντιληφθεί ο σημερινός ρ/ε, μπορεί όμως να διαβάσει το παρακάτω βιβλίο:



Το οποίο ειρήσθω εν παρόδω το ξαναδιαβάζω. Με λίγη δυσκολία είναι αλήθεια επειδή έχει πολλά επαναλαμβανόμενα στοιχεία. Πχ δεν με ενδιαφέρει πόσοι από τους παλαιούς άρχισαν το χόμπι κατασκευάζοντας δέκτη γαληνίτου, δύο - τρεις αναφορές είναι αρκετές. Το βιβλίο βασίζεται σε μαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις του συναδέλφου SV1AIA με διαφόρους συναδέλφους. Στα συν τα στοιχεία που αναφέρονται, στα πλην απουσιάζουν οι γνώμες και τα σχόλια του συγγραφέα.
Η Χ-200 λοιπόν με φανερά σημάδια που δημιουργούνται από την έκθεση στα καιρικά φαινόμενα, επανατοποθετήθηκε για πολλοστή φορά θα δούμε αν θα αντέξει τον "Ιανό" που έρχεται και μας προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα:


Και στο βάθος doublet:


Η λούπα που θέλει και αυτή συντήρηση:




VP8PJ
Η επιβεβαίωση:




Eqsl.cc