18/11/20

Minami Torishima

 Συνεχίζει να δίνει qso στην... άλλη άκρη του κόσμου:


Όσο για αυτόν που ζητά να βάλει 500W ο συνάδελφος βγαίνει με 50W.



JX2US Jan Mayen
Αφήσαμε τον Ιάπωνα που δεν υπάρχει περίπτωση με αυτές τις συνθήκες να γίνει η επαφή και προσπαθούμε να γεμίζουμε slot:


Όπερ και εγένετο:







Μετεωρολογικά μπαλόνια
Η λήψη τους εντός του σπιτιού είναι εφικτή με ένα απλό v/u φορητό, στην περίπτωση μας το Yaesu VX-6. Από εκεί και πέρα χρειάζεται η λήψη να μεταφερθεί στον η/υ για αποκωδικοποίηση. Προς το παρόν επέλεξα η ακρόαση να γίνει με το rtl-sdr stick. Αυτό προυποθέτει ένα πρόγραμμα όπως το sdr# για τη λήψη και ένα όπως το RS41 για την αποκωδικοποίηση. Περισσότερα:
sdr#:

RS41:


Όπως φαίνεται το RS41 οδηγεί το δέκτη sdr#. Ώρα για δοκιμές.



Doublet antenna
Βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και κάποια χρόνια, δέχεται πάνω της όλες τις καιρικές συνθήκες και τους πολύ δυνατούς ανέμους. Προσοχή χρειάζεται και στην κάθοδο - ανοικτή γραμμή να μην έχεται σε επαφή με το μεταλλικό σωλήνα. Για αυτό πέρασα ενδιαμέσως ένα σκοινί που δέθηκε κάτω, ενώ η κάθοδος δέθηκε και με πετονιά σε μορφή αντιρίδων:









Eqsl.cc


Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ανεβάζουν παλιά αρχεία τους όπως αυτός, Κάτι που το εκτιμώ ιδιαίτερα γιατί μπορεί να κυνηγούμε κυρίως τα qso αλλά και μία ηλεκτρονική επιβεβαίωση είναι ότι πρέπει. Δουλεύω LOTW και Eqsl οι κάρτες απασχολούν πολλούς στην προετοιμασία και θέλουν κόπο να τις ετοιμάσεις. LOTW και πάλι LOTW.



CQ WW CW Contest
Το προσεχές σ/κ