4/11/20

JX2US Jan Mayen - EU-022

JX2US
Εδώ και ημέρες βρίσκεται στον αέρα. Πρόκειται για εξαιρετικό και αξιοπρεπή συνάδελφο. Αξιοπρεπής επειδή α) Έχει LOTW β) Στο FT8 δίνει προτεραιότητα στα χαμηλά σήματα. Εύγε:




Με εκτίμηση.



Sherwood Engineering
Ποιος ραδιοερασιτέχνης δεν γνωρίζει την Sherwood Engineering; Φαντάζομαι πολύ λίγοι, από δε τις μεγάλες εταιρίες δεν νομίζω κάποια να μην τον γνωρίζει. Όλες θα θέλουν μια αξιοπρεπή κατάταξη των καλών μοντέλων τους στους πίνακες του. Βέβαια εκεί οι π/δ κατατάσσονται βάση του... καλύτερου δέκτη τους:


και όσο ποιο ψηλά είναι ένα μηχάνημα στην κατάταξη τόσο άπιαστο γίνεται το όνειρο όσων ποθούν να έχουν στο shack ένα τέτοιο μηχάνημα (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που δεν γνωρίζουν πως να επωφεληθούν από τα παραπάνω χαρακτηριστικά του π/δ τους ή που λόγω της χρήσης που του κάνουν δεν θα τα χρειασθούν ποτέ hi).
Εδώ θα παρουσιάσω τις σκέψεις του DJ0IP πάνω στο θέμα, ο οποίος με βάση τους παραπάνω πίνακες υπολόγισε πόσο είναι αυτό το κόστος της παραπάνω απόδοσης των π/δ. Η άποψη του με βρίσκει σύμφωνο ακόμη και αν κέρδιζα το τζοκερ δεν θα αγόραζα μηχάνημα από όσα βρίσκονται πάνω πάνω στη λίστα Sherwood. Αλλά και επειδή σχεδόν την τελευταία δεκαετία της επαγγελματικής ζωής μου ασχολήθηκα και με την αποτίμηση και κοστολόγηση των προιόντων και αγαθών στην τσιμεντοβιομηχανία. Έτσι τελικά μπορεί να μη συμφέρει να αγοράσεις ένα εξαιρετικό μηχάνημα, αλλά ένα φθηνότερο πολύ καλό αντίστοιχα μηχάνημα. Στην παρακάτω διεύθυνση αν ρίξουμε μια ματιά θα καταλάβουμε ευκολότερα: 


Από τον πίνακα προκύπτει ότι: αν αγοράσεις το φθηνότερο μηχάνημα το κόστος/db είναι 8,79$, ενώ το ακριβότερο είναι 35,45$ (3900/110). βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ο καθείς αγοράζει αυτό που του αρέσει και αυτό που μπορεί. Το τι θα κάνει από εκεί και πέρα λειτουργώντας το πάλι δεν είναι δικό μου θέμα.



TX0T
Είπαμε άπιαστο όνειρο για εμάς, τώρα:


Οι γνωστές παρεμβολές συνεχίζονται:



δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση, και κατευθυντική κεραία να είχα το μόνο που μου απομένει είναι qsy.

Ενωρίτερα:







JX2US
Δεν είναι ATNO για εμάς αλλά ας δούμε κάποια συνήθη λάθη στο FT8 F/H. Εδώ γίνονται δύο λάθη α) τον καλούν κάτω από τα 1000Hz β) τον καλούν ενώ είναι προφανές πως καλεί μόνο Αμερική :


Ιδού και η αποτύπωση στο cluster:


Γατάκια κάποιοι καθυστερήσαμε να βγούμε FT8 F/H προκειμένου να διαβάσουμε, να ξαναδιαβάσουμε και να ρωτήσουμε μέχρι να καταλάβουμε το εγχειρίδιο.