20/6/21

AthensQRPNet εαρινή σύναξη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάρνηθα μετά από μεγάλο διάστημα εγκλεισμού δίνοντας μας την ευκαιρία να ξεμουδιάσουμε ραδιοερασιτεχνικά αλλά και σωματικά. Για χώρο διαλέξαμε τη γύρω περιοχή του φιλόξενου καταφυγίου Φλαμπούρι Αρχική - Φλαμπούρι (flabouri.gr) . Που όπως πάντα το ευγενικό προσωπικό του προσφέρει στον κόσμο ροφήματα, snack και ωραία φαγητά.

Στη σύναξη πρωτοστάτησε ο Νίκος SV1BHF με τις κεραίες μαγνητικού βρόχου που κατασκευάζει και που αποτελούν μια άριστη λύση για /p καταστάσεις αφού με μια αυτοστήρικτη λούπα έχεις στη διάθεση σου περισσότερες της μιας συχνότητες:








 

Ο Κώστας SV1ONW με τις ιδιοκατασκευές του:




Ο Κλεάνθης SV1JG συμμετείχε με το καινούργιο IC-705 και μία quad ενός στοιχείου:


CW αλλά και κουβεντούλα με τον Νίκο SV1DVX:









Ο Δημήτρης SV1JGW έφερε το νέο Elad του και μαζί με τον  SV1OBT έστησαν και αυτοί το σταθμό τους με κεραία μια μαγνητικού βρόχου made in SV1BHF:








Δοκιμή λήψης cw με το sdr Elad και απεικόνιση στον η/υ:


Ο Γιάννης SV1QYW έκανε εκπομπές με ένα FT-100 και κεραία μία μαγνητικού βρόχου ιδιοκατασκευή:









Ο γράφων Παναγιώτης SV1GRN για π/δ χρησιμοποίησε το FT-857 και για κεραία βίδωσε πάνω σε αυτό τη μικρή και βολική ATX-1080:


Η οποία στα 20Μ FT8 και με χαμηλή ισχύ κάλυψε ένα ικανοποιητικό αριθμό ξένων χωρών:


Αν ξέχασα να αναφέρω κάποιον συνάδελφο ζητώ συγγνώμη, στη συνάντηση συμμετείχαν και λίγοι φίλοι εκτός χόμπι. Όλοι ευχαριστηθήκαμε αυτή την υπαίθρια δραστηριότητα και υποσχεθήκαμε να ξανά βρεθούμε. Προσωπικά για πρώτη φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να δω από κοντά τη λειτουργία δύο sdr πομποδεκτών, των ELAD & IC-705 και το χάρηκα.