22/6/21

DX Ιουνίου

 Ο Ιούνιος δεν έχει μεγάλο ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον για το ημερολόγιο του σταθμού εδώ. Μέχρι τώρα δεν ανακάλυψα κάποια νέα qrp ραδιοχώρα που να μπορώ να την κάνω, ούτε νέο νησί. Ο OJ0C έδωσε κάποιες νέες συχνότητες τη μία μάλιστα qrp και ως εδώ. Υπάρχουν κάποια νησάκια που έρχονται:

R24NEW EU-180
Περισσότερα:
από όπου και η ακόλουθη φωτογραφία:


Η σελίδα της ΕΕΡ περιέχει πολλές πληροφορίες ανά μήνα για τις επερχόμενες ενεργοποιήσεις dx σταθμών υπό μορφή συγκεντρωτικού πίνακα, κλικάροντας δε ένα διακριτικό οδηγείσαι σε περαιτέρω πληροφορίες:


Για εμένα ο πίνακας αυτός είναι ένα πολύ καλό εργαλείο βοηθώντας με να παρακολουθώ ότι με ενδιαφέρει. Με τον τρόπο αυτό καταρτίζεται το μηνιαίο σχέδιο και απασχολούμαι όσο γίνεται λιγότερο στο shack. Για φαντάσου πόσο χρόνο έχαναν οι παλιοί προ internet συνάδελφοι ψάχνοντας με την άντυγα ή στην καλύτερη παρακολουθώντας μέσω packet την κίνηση στις συχνότητες.



7D9BA OC-022
Είναι το επόμενο νησί που αναμένεται, αλλά δεν θα είναι εύκολη η επικοινωνία μαζί του, πάντα για τον εδώ σταθμό.


Σήμερα βράδυ:
Ο R24NEW βγήκε στους 14.008 με αρκετούς να τον κυνηγούν με όλα τα μέσα, κατευθυντικές κεραίες και ενισχυτές (ακούγοντας λίγο παραπάνω το διαπίστωνες). Χρειάσθηκε επιμονή και παρακολούθηση του pile up προκειμένου να επιτευχθεί qso.