19/6/21

Εαρινή σύναξη qrp'στών

Αύριο Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος θα διοργανωθεί η Εαρινή σύναξη qrp'στών από το AthensQRPNet. Πάει πολύς καιρός που είμαστε κλεισμένοι παρότι γίνεται τακτικά κάθε μήνα διαδικτυακή συνάντηση μέσω Google meet, κάποιες άλλες κατ' ιδίαν κλπ.



SV1BHF Magnetic Loop
Ο Νίκος είναι γνωστός στο χώρο μας και για τις μαγνητικές λούπες που κατασκευάζει Διαθέτω και εγώ μία που μου την χάρισε και τον ευχαριστώ. Ακολουθεί βίντεο με έναν ακόμη ευχαριστημένο συνάδελφο με λούπα του SV1BHF:

hz1tt using #elad and magnetic loop made by SV1BHF - YouTube



OJ0C
Μια πολύ καλή ομάδα συναδέλφων βρίσκεται στο νησί εδώ και ημέρες, προσωπικά μου χάρισε μία νέα συχνότητα και μία νέα qrp συχνότητα. Μόνο στα 6Μ δεν τους ακούω:





Ολλανδία και ραδιοερασιτεχνισμός
Εκεί οι συνάδελφοι της εισαγωγικής κατηγορίας έχουν τα σωστά προνόμια από τη νομοθεσία:
Στη χώρα μας χάρι στους μεσολαβήσαντες δεινόσαυρους, η εισαγωγική κατηγορία έχει πολύ περιορισμένη πρόσβαση στις συχνότητες και παράλληλα δεν της επιτρέπεται η χρήση κεραίας με κέρδος πάνω από... 3dbi! Για να καταλάβεις ούτε μία  X-30 δεν μπορούν να βάλουν:




Κλασσική κόμπακτ Δισκοθήκη
Πρόκειται για εμβληματική εκπομπή κλασσικής μουσικής από το 1987 μέχρι πέρυσι στον Αθήνα 984. Που ο Δήμος Αθηνών διέκοψε ξαφνικά και τελείως αναιτιολόγητα μία εκπομπή 34 ετών, ίσως τη μακροβιότερη στην Ελλάδα. Ευτυχώς τώρα βγαίνει διαδικτυακά:


Αλλά και από κινητό με την εφαρμογή Listen2MyRadio επιλέγοντας compact.