13/6/21

Sunday mission done

Πρόσφατα ενημερώθηκα από τον Χρήστο SV1NJX ότι την Κυριακή θα προβεί σε δοκιμές του εξοπλισμού που κατασκεύασε και θα τοποθετηθεί μελλοντικά σε μπαλόνι:

Από εμάς ζητούσε αναφορές λήψεως. Παρόμοιες προσπάθειες δεν χρειάζεται να πω ότι πρέπει να της υποστηρίζουμε όσο μπορούμε. Αφιέρωσα λοιπόν λίγο χρόνο από το διάβασμα εφημερίδας στο shack προκειμένου να τον ακούσω. Ο Χρήστος θα βρισκόταν ψηλά στην Πεντέλη και δεν θα ήταν δύσκολο να ακούσουμε τα 25mW της εκπομπής του, που έγινε στους 433.707MHz usb με διαδοχικά σήματα rtty και cw. Σύνδεσα πρόχειρα το FT-857 μέσω Signalink με τον η/υ συνεπώς δεν είχα λειτουργία cat οπότε η συχνότητα που απεικονίζεται στο Fldigi δεν είναι σωστή. Η λήψη έγινε με κεραία την παλιά Χ-200 που έχω από το 2003, ενώ τα σήματα του έφθαναν με S5:






Στο Fldigi δεν έκανα της αναγκαίες αλλαγές στη ρύθμιση rtty οπότε τα σήματα δεν αποκωδικοποιήθηκαν. 
Η πρόχειρη σύνδεση που έγινε στο shack:


Το shack είναι αφιερωμένο κυρίως στις qrp επικοινωνίες ή το περισσότερο με την ισχύ του μηχανήματος. Η 3-500Z που φαίνεται στο βάθος δεν λειτουργεί και χρησιμοποιείται για να φωτίζει το βράδυ με την βοήθεια μιας μικρής ταινίας led που έχει προστεθεί.
Εύχομαι καλή επιτυχία στον Χρήστο και στις επόμενες δοκιμές του και γρήγορα να πετάξει το μπαλόνι. 



Νέα νησιά
YB1JYL/7
Μια αποστολή από Ινδονήσιους για... Ινδονήσιους, αφού οι ώρες εκπομπής τους δεν άφησαν άλλα περιθώρια:





A35JP OC-049
Ακυρώθηκε: